HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyártási folyamatokat áramvonalasít a Materialise szoftvere

ferenck 2023.02.01. 08:00

A kívánság szerinti (on-demand) additív és hagyományos ipari gyártószolgáltatásokat kínáló, és az ezeket biztosító, teljesen digitális platformokban élenjáró, a Tennessee állambeli Lawrenceburg-székhelyű Quickparts, elosztott gyártófolyamatainak kezelésére, áramvonalasításukra, partneri szerződést kötött a 3D nyomtatás egyik meghatározó vállalatával, a Materialise-al.

A belga cég nyílt architektúrájú CO-AM platformja additív és hagyományos gyártási kapacitásaikat támogatja, összekapcsolja gyártórendszereiket. Az elosztott termelésen alapuló létesítmények modernizálásával az eddiginél is gyorsabbá válnak, de ez nem elég, mert területükön belül a leggyorsabbak kívánnak lenni.

3dnyomtatas_quickparts_materialise_sofrware.jpg

A CO-AM integrálásával hamarabb feldolgozhatók a megrendelések, a géppark és géphasználat optimalizálásával racionalizálhatók a költségek, a Quickparts és az ügyfelek is a gyártási folyamat egészén keresztül követhetik a nyomatok fejlődését, amellyel a legmagasabb minőségi szabványoknak is teljesen eleget tesznek.

A vállalat hét tervező és gyártóüzemet működtet Észak-Amerikában és Európában. Az elosztott gyártóhálózathoz az összes üzemet összekapcsoló, hagyományos és additív technológiákat integráló szoftverre volt szükségük, és a CO-AM implementálását 2022 végén amerikai létesítményeikben, Lawrenceburgben és Seattle-ben megkezdték. 2023 második negyedévében újabb helyszínek következnek.

A CO-AM-et a rendelésből pénzt generáló műveletekre, folyamatok automatizálására, és a gyártás elosztott üzemeken keresztüli biztonságos kezelésére tervezik használni.

A vállalat így könnyebben gyűjthet adatokat a termelésről, egyszerűbben fér hozzájuk, mint eddig. Munkafolyamatokat jobban monitorozhatnak, javíthatnak rajtuk. A hatékonyság olyan szintjét akarják elérni, amellyel ügyfeleiknek valóban sok időt és pénzt spórolhatnak meg.

A CO-AM nyílt architektúrája segít ebben: a gyártók kedvelt eszközeikkel dolgozhatnak, igényeiknek megfelelően, vállalkozásuk méretéhez igazodva, rugalmasan dolgozhatnak ki folyamatokat.

A Quickparts ügyfelei, különösen a légjármű-, a jármű- és az energetika-iparban, valamint az egészségügyben dolgozók egyre gyakrabban alkalmazzák a 3D nyomtatást. A CO-AM platformmal a Quickparts könnyebben és hatékonyabban segíthet nekik.

Címkék: szoftver ipar Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9118037732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása