HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott fémalkatrészek a brit hadsereg jármű-parkjában

ferenck 2023.01.18. 08:00

A Babcock, a nemzetközi hadi ipar egyik legismertebb nagyvállalata, a brit hadsereg aktív fegyveres jármű-parkjának nyomtat és szerel fel fémalkatrészeket. Premierről van szó, mert ez az első alkalom, hogy az Egyesült Királyság fegyveres erőinél fémnyomatokat használnak ilyen célra.

Az acélprinteket egyes részek elöregedése tette szükségessé. Az elöregedés, megkopás, technikai lemaradás egyre markánsabb, és a jövőben a trend még erőteljesebb lesz. A nyomatokat működő Titan és Trojan járművekre szerelték fel, periszkóprendszereiket kellett úgy megerősíteni, hogy a személyzet mindent jól lásson a környezetből.

3dnyomtatas_brithadsereg.jpg

A Babcock mérföldkőről beszél. Hosszútávú programjuk célkitűzése, hogy képesek legyenek a világon bárhol alkatrészeket nyomtatni, ahol szükség van rájuk. Ez azt is jelenti, hogy a szóban forgó járművekre, akár hajókra és messzi katonai telephelyeken is 3D printereket installálhatnak.

A vállalat vezetősége elmondta, hogy a 3D nyomtatás az elöregedett alkatrészek pótlása mellett az ellátási lánc fennakadásaira is megoldás lehet. Ezeket a problémákat csak diszruptív technológiákkal lehet kezelni, és a 3DP pont ilyen – állítják.

A brit hadsereg szintén elégedett az együttműködéssel. A technikával felgyorsul a gyártás, hamarabb cserélhetők ki megkopott, meghibásodott alkatrészek, mintha hagyományos módszerekkel dolgoznának.

Quad kerékpároktól, generátoroktól tankokig és harckocsikig, a brit hadsereg több mint ötvenezer járműjének működtetéséért felelős Babcock a Plymouthi Tudományparkban additív gyártással, gyártási módszerekkel foglalkozó innovációs központot nyitott meg tavaly. A központban végzett munka jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy az elavult alkatrészek, amelyek helyettesítéséhez csak kis mennyiségű printre van szükség, hónapok helyett napok alatt elkészüljenek.

Ilyen volt a periszkóprendszert kiegészítő nyomat is.

Címkék: alkatrészek katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1718027650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása