HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Harminchat méter hosszú nyomtató

ferenck 2023.01.17. 08:00

Elkészült a világ legnagyobb, harminchat méter hosszú, csúcstechnológiás 3D nyomtatója, a Mega II rendszer, kivitelezője a delfti kompozit-specialista CFAM. Megrendelő az Abu Dhabi székhelyű Al Seer Marine, a közép-keleti térség vezető, a jachtkarbantartástól, hajók működtetéséig, ember nélküli megoldásokig, a működtetők és a végfelhasználók összes igényét kielégítő szolgáltatásokat kínáló tengeri vállalata.

A rendszer kicsi tartalék-alkatrészektől nagy hajókig, nagyméretű komplex tervekig sokféle darabot, meglepő gyorsasággal és pontossággal kivitelez. A hajóipar mellett más szektorok, például a légjármű-ipar és a vasút is kiaknázhatja a nyomtató adta lehetőségeket.

3dnyomtatas_mega.jpg

A nagyteljesítményű, labdacsokat extrudáló rendszerhez két darab, sínen futó robot tartozik, mindkettő harminchat méter hosszúságig és öt méter szélességig tevékeny. Ezekkel a paraméterekkel a Mega II sok területen hozhat komoly változásokat.

A nagyformátumú additív gyártást (LFAM) használó Al Seer Marine járműveket és hajókat kíván tervezni, építeni és gyártani a rendszerrel. A regionális és globális partnerek óhajainak kielégítése mellett, természetesen az iparág jövőjére is gondolnak.

Az LFAM rendszereknél a technikai korlátoktól az anyagminőségig több tényezőt, például a méretbeli pontatlanságokat és az árakat kifogásolják leginkább. Ezek ellenére, a gépek egyre jobb minőségűek, a nyomatok szintén sokat javultak, a Mega II pedig külön kategóriát jelenthet.

Míg a hagyományosan „tengeri” országok nehezebben váltanak a jól bevált technológiákról újakra, addig az olyan új versenytársak, mint az Egyesült Arab Emírségek sokkal befogadóbbak a régiekkel valamilyen mértékben mindenképpen szakítást jelentő high-tech megoldásokkal, köztük az additív gyártással is.

Címkék: hajó ipar Egyesült Arab Emírségek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3818025648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása