HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bemutatta automatizációs ökoszisztémáját a Formlabs

ferenck 2023.01.09. 08:00

A fogyasztói elektronika éves legnagyobb seregszemléjén, a január 5. és 8. között, hagyományosan Las Vegasban rendezett CES 2023-as „kiadásán” a Formlabs három új terméket mutatott be. A Form Autó, a Fleet Control és a High Volume Resin System együtt alkotják a Formlabs Automation Ecosystemet.

Az új ökoszisztéma több járulékos előnnyel jár: növeli a termelékenységet, méretezhető a gyártás, csökkenti a nyomatok előállítási költségét, és javítja a felhasználói élményt. Több asztali sztereolitográfiás (SLA) nyomtatót kezelhetünk vele (de ha úgy akarjuk, akkor csak egyet).

3dnyomtatas_formlabs_10.jpg

A három új termék automatizációs ökoszisztémakánt, de külön-külön, általunk kidolgozott munkamenetekhez is használható.

A külön, de új nyomtatócsomag részeként is megvásárolható Auto a Form 3, Form 3B és a Form 3+ printerek bővítménye. A kész nyomatot automatikusan eltávolítja a kettesszámú építési platformról, majd a működtető beavatkozása nélkül indítja el a következő nyomtatást.

A Fleet Control a PreFormhoz és a Dashboardhoz kitalált, újonnan elérhető, fejlett funkciók sora. A központosított sorkezeléssel és az automatikus nyomtató-hozzáféréssel könnyebbé teszi több printer kezelését.

A Nagy Térfogatú Gyantarendszer öt literes gyantazsák és szivattyú, amellyel nőnek Formlabs SLA printerének szabvány műgyantás lehetőségei. Csökkenti a hulladékmennyiséget, minimalizálja a „patron” használatával kapcsolatos teendőket.

A Formlabs elégedett a Gyártási Szolgáltató Irodájában 2020 júliusától tesztelt ökoszisztémával. Elmondásuk alapján mintha öt printert helyettesítene: semmit nem kell tisztítani, leszedni a nyomatokat, mosni a gépeket, mert a mosás, tisztítás nagytételben történik.

Sok időt takarítanak meg vele, rugalmasabb a munka, az operátornak pedig csak annyi dolga maradt, hogy a nyomatokat reggel kivegye a kosárból.

A Formlabs 3D nyomtatóit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: CES FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4418020124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása