HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Omán nemzeti olajtársasága összeállt egy 3D nyomtatás startuppal

ferenck 2023.01.05. 08:00

Omán nemzeti olajtársasága, a Petroleum Development Oman (PDO) partnerségre lépett a beszédes nevű Spare Parts 3D (SP3D) francia startuppal, hogy felmérje 150 ezer csere-/pótalkatrész nyomtathatóságát.

Hat hónap alatt dolgozták fel a kóddal ellátott 150 ezer darabra vonatkozó adatokat, hogy meghatározzák a technikai megvalósíthatóságon és a gazdasági vonzerőn alapuló nyomtathatóságot. Ezt az SP3D adatvezérelt módszerének, egyedi gépitanulás-szoftverének (DigiPART) és a PDO multidiszciplináris csapatának köszönhetően érték el.

3dnyomtatas_oman_1.jpg

Hiába volt rengeteg adatuk, egy helyen és azonnal hozzáférhető állapotban nem állt a PDO rendelkezésére a technikai és gazdasági adatpontokat, műszaki rajzokat és 3D fájlokat tartalmazó ideális adatsor. Komoly kihívásokat kellett megoldaniuk, mert az alkatrészek kb. nyolcvan százalékáról nem volt méret- és tömeginformációjuk sem.

Az eredeti adatokat a DigiPART szemantikusfelismerő-algoritmusai (SRA) és masszív additívgyártás-adatbázisok kombinációjával – és így a kezdeti adatbázis jelentős mértékű feljavításával – tudták úgy optimalizálni, hogy azonosíthassák a nyomtathatóságot.

Az SRA, az alkatrész-leírásokat olvasva, azonosította a további nyomtathatósági elemzésre javasolt alkatrész-neveket. Funkcionális specifikációikat a DigiPART teljesen pontosan definiálta. Az automatizációnak ez a szintje kulcsfontosságú volt a pontos nyomtatási technológia és az anyagok meghatározásához, a 3D nyomtatás ütemezésének kialakításához.

A PDO elmondta, hogy az együttműködéssel, a gyártást két évvel gyorsítják fel, és lehetővé vált, hogy az olajtársaság a közép-keleti innováció élharcosai között maradjon. Közben persze a 3DP ománi potenciálját is képesek voltak felmérni, hogy a helyi értékekkel összekapcsolt technológiával mi minden valósítható meg.

Elmondásuk alapján a szultanátus ipar 4.0 ökoszisztémáját építik az additív gyártással, ami jóval döcögősebben menne az együttműködés nélkül.

Címkék: mesterséges intelligencia olajipar pótalkatrész

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7718016686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása