HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Három méter hosszú fémrészeket is nyomtathat az SLM

ferenck 2022.11.23. 08:00

A fémnyomtatás egyik meghatározó nagyvállalata, az észak-német lübecki székhelyű SLM Solutions különleges printert mutatott be. A porágyas fúzióval (PBF) működő NXG XII 600E akár 1,5 méter magas nyomatokra képes, 600x600x1500 milliméteres építési térfogattal. A cég már el is adta az első rendszert.

Az egyik konkurens, az Eplus3D „rálicitált” az SLM-re, új EP-M1250 rendszerével ugyanis 1258x1258x1350 milliméterméretű nyomatok hozhatók létre.

3dnyomtatas_slm_4.jpg

Az SLM úgy döntött, hogy továbblép, és a következő megoldása úttörő és nem utolsósorban rekorddöntő lesz, mert az építési térfogat ezúttal már 3000x1200x1200 milliméter. Az egyelőre csak koncept géppel megint átírják a nyomtathatóság mérethatárait.

Az egyedi méretű darabok gyártását lehetővé tevő rendszer magegységből és rugalmasan alakítható méretű burkolatrészből áll. A felhasználók saját elképzeléseiknek megfelelően variálhatják a printek nagyságát, egyedivé téve a gyártást.

3dnyomtatas_slm0.jpg

Az új rendszer a 3D nyomtatás egyik korlátját hivatott megszüntetni – nagy részeket eddig az építési tér korlátozott terjedelme miatt nem, esetleg több részben lehetett printelni.

A korábban elfogadott geometriai határokat kitoló, és ezzel új alkalmazásoknak teret nyitó rugalmas rendszer erre a problémára kínál az egész iparágat érintő megoldást. Az SLM technológiájának köszönhetően eddig elképzelhetetlen hosszúságú, magasságú fémnyomatok várhatók a közeli jövőben.

Az új rendszerrel például 1,8 méter átmérőjű és 1,6 méter magas hengerformájú, vagy 3x1,1x1,2 méteres nyomatok hozhatók létre, óránkénti 330 köbcentiméteres tempóban.

Címkék: jövő nyomtatók fémnyomtatás SLM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7917983530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása