HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nőttek a Markforged bevételei az idei harmadik negyedévben

ferenck 2022.11.17. 08:00

A Markforged öt százalékkel növelte bevételeit 2022 harmadik negyedévében – derült ki a vállalat beszámolójából.

Az idei 25,2 millió dollár 1,2 millióval több a 2021 ugyanezen időszakában generált bevételnél. Shai Terim vezérigazgató szerint a makrokörnyezet kihívásai ellenére, az FX20 printer és a megcélozható piac bővülése a növekedés legfőbb okai.

Az FX20 iránti érdeklődés – és a megrendelések száma – minden előzetes várakozást felülmúlt.

3dnyomtatas_markforgedbusiness.jpg

A Digital Forge globálisan is erősödött, amelyben az ellátási lánc problémái is szerepet játszanak – a megoldás a platform, amely „oda viszi az ipari gyártást, ahol szükség van rá.”

A vállalat 2021 júliusától szerepel a tőzsdén, és azóta a negyedéves bevételek is folyamatosan növekednek. A mostani öt százalék ugyan elmarad az idei második negyedéves tizenkilenc százaléktól, amire Terim szerint pontosan a kedvezőtlen makrogazdasági feltételek a magyarázat.

A növekedés üteme a binder jetting specialista Digital Metal akvizíciója miatt is alacsonyabb, a felvásárlással viszont bővült és a jövőben is bővülni fog az ügyfélkör, a technológia még több gyártó számára teszi vonzóvá a Markforged termékeit, szolgáltatásait. Elsősorban az autóiparra, luxuscikkekre és az egészségügyre gondolnak.

A működtetési költségekben tapasztalt veszteségek az inflációval, a geopolitikai feszültségekkel és az ellátási lánc széttöredezésével magyarázhatók. A geopolitikai feszültségek főként Észak-Amerikát, Európát, a Közép-Keletet és Afrikát érintik, az Ázsia-Csendes-óceán térséget kevésbé.

Rövidtávon nagyon erős a gazdasági nyomás, de a vezérigazgató bizakodik a hosszútávú eredményekben. A borongós gazdasági helyzet miatt a vállalat változtatott is a negyedik negyedéves elvárásokon, most kevesebb, 28-32 milliós bevételt tartanak reálisnak.   

A Markforged termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: gazdaság FreeDee Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1017978560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása