HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tenyérben is elfér és mindössze hatszáz gramm egy új 3D nyomtató

ferenck 2022.10.26. 08:00

A három gépészmérnök által fejlesztett, műgyantával működő hongkongi Tiny Maker valószínűleg számot tarthat a világ legkisebb otthoni és mobil használatú 3D nyomtatója címre. Méretre akkora, mint a tenyerünk, 100x115x155 milliméter, tömege csak hatszáz gramm. Kinézetre nagyon kúl, akár a 3D nyomtatás következő nagy dobása, és persze újabb médiaszenzáció is lehet.

A printeren két évig dolgoztak – elkészítették a tervet, majd a prototípust, utána tesztelték, optimalizálták. A prototípuskészítés több fázison ment át. Jelenleg a fröccsöntő formák és a rögzítők tesztelésén, valamint az alkatrészek első szállítmányának megrendelésén vannak túl. A fémrészeket nagypontosságú CNC-gépeken gyártják a Tiny Makerhez.

3dnyomtatas_tinymaker.jpg

Fejlesztői elmondása alapján, működéséhez csupán öt watt elegendő, de a miniatűr gép powerbank-ről is megy, azaz teljesen mobil szerkezet, bárhova vihetjük magunkkal. Olyannyira az, hogy kiegészítőként hordtáskát is vásárolhatunk hozzá. (A powerbank elektromos hálózatról feltölthető, hordozható külső akkumulátor vagy vésztöltő, amellyel USB-kábellel tölthetjük elektromos eszközeinket.)

A 30x40x60 milliméteres munkafelület miatt a nyomat aligha lesz nagy, és a 320x240 pixel felbontás miatt a minőség is nyilván hagy kívánnivalókat maga után. Mindenesetre összes hibája ellenére, ebben a mérettartományban a Tiny Maker az eddigi legígéretesebb próbálkozás.

3dnyomtatas_tinymaker0.jpg

A projektre a Kickstarteren kalapozták össze a pénzt, a kért tízezer dollárt simán összeszedték, most (október 24-én) 105 ezer felett tartanak. A korai támogatók hordozható mosó és megmunkáló-állomást, valamint az említett hordtáskát is megkapják hozzá. Nekik egy gép ára 99 dollár, a kiszállítás jövő februárban várható.

A bárhol történő printelést akadályozhatja a nyomtatóanyag, mert a műgyanta mérgező gőzöket bocsát ki, úgyhogy gondoljuk meg alaposan, hogy hol fogjuk használni. Mivel a gép nyílt forrású, kísérletező kedvű makereknek külön ajánlott.

Címkék: nyomtatók Hongkong Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3317961814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása