HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A brit kormány támogatja az okosgyár-projekteket

ferenck 2022.10.12. 08:00

Az Egyesült Királyság kormánya 13,7 millió fonttal támogatja a Fenntartható Okos Gyár Verseny hét projektjét. A támogatást a gyártófolyamatok energiahatékonyságát, termelékenységét és fenntarthatóságát elsőszámú szempontnak tartó változatos kezdeményezések kapták: mesterséges intelligencia az eredményesebb acéliparért, big data évszázados sütőgépek modernizálásáért…

A projekteket a mai legmodernebb technológiák, mesterséges intelligencia és virtuális valóság, 3D nyomtatás és adattudomány masszív használata és a fenntartható növekedés jellemzi. Utóbbit például anyagok optimalizálásával, az ipari hulladék csökkentésével és újrahasznosításával, kevesebb energia felhasználásával igyekeznek elérni.

3dnyomtatas_uk_sustainable.jpg

Két projekt egyértelműen a 3D nyomtatásra összpontosít.

A Photocentric által vezetett LEAD Factory közeljövőbeli üzemében nagymennyiségű terméket nyomtatnak újrahasznosított anyagokból. 1052168 font támogatást kaptak.

Az MI 3D nyomtatóhálózat az Egyesült Királyságban projekt lényege a mesterséges intelligencia 3D nyomtatásba integrálása, gyártófolyamatok automatizálása. A hibás nyomatok számának drasztikus csökkentése mellett az újrahasznosított anyagokon a hangsúly. A kezdeményezésnek 876390 font segítséget szavaztak meg.

„A legújabb digitális technológiai megoldások kidolgozása és alkalmazásuk kulcsfontosságú gyártószektorunk sikerességében. Ma már kritikus szempont, hogy a sütéstől a robotikáig, változatos területeken maximalizálják az olyan technológiák használatát, mint a mesterséges intelligencia és a virtuális valóság. A támogatott projektek az Egyes Királyságban mindenhol csökkentik az energiafelhasználást, és segítik a növekedést, miközben világelső gyártóinknak biztosítják a versenytársakkal szembeni lépéstartást” – jelentette ki Jackie Doyle-Price ipari miniszter.

A projektek legalább ezer új munkahelyet teremtenek a lezárásukat követő három évben. A széndioxid-kibocsátást évi 300 ezer tonnával csökkentik, ami nagyjából ugyanaz, mintha 65 ezer járművet kivonnánk a forgalomból a brit utakon.

Címkék: jövő ipar környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5317951364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása