HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Prioritások az ipari 3D nyomtatásban

ferenck 2024.02.28. 08:00

A technológia terjedésével, egyre több vállalat integrálja mindennapi tevékenységébe a 3D nyomtatást. Ezzel párhuzamosan, az ipari additív gyártás is átalakul, a folyamat és a prioritások megértése nélkül viszont egyetlen cég sem tud profitálni a változásból.

A 3D Printing Industry szakportál a szektor vezetőivel folytatott beszélgetések után ezeket a változásokat és a prioritásokat foglalta össze, rangsorolta, betekintést engedve a terület termelékenység, rugalmasság és fenntarthatóság által jellemezhető közeljövőjébe.

3dnyomtatas_innovacio.jpg

Az ipari 3D nyomtatás fejlődését a termelékenység, ismétlőképesség és a gyorsaság határozza meg leginkább, nélkülük a 3DP nem integrálódik a mainstream gyártásba. Legfontosabb a termelékenység, hogy a prototípuskészítés helyett már a termékgyártáson, valamint termékek piacra kerülésének felgyorsításán legyen a hangsúly.

Egy 3D nyomtató könnyű kezelése felhasználóbarátabb interfészeket, áramvonalasított működtetési folyamatokat jelent. A váltással alacsonyabb a belépési küszöb, többen használhatják a több iparágban elterjedő technológiát.

A gépműködés egyszerűsödése, az alacsonyabb anyagköltségek a 3DP terjedését korábban erősen gátló korlátokat számolnak fel. A technológia gazdaságilag jóval életképesebbé vált, anyagilag is alternatíva a hagyományos gyártómódszerekkel szemben.

Az ipar és technológia más területeihez hasonlóan, az automatizáció a manuális beavatkozás minimalizálását, a munkamenet felturbózását jelenti. A minőség és a megbízhatóság folyamatos és valósidejű folyamat-monitoring tevékenységgel javítható, és garantálható, hogy minden megfelel a szigorodó ipari szabványoknak, környezetbarát feltételeknek.

A jövő rendszerei a maiaknál intelligensebbek, autonómabbak lesznek, működésüket ember nélkül optimalizálják, leállási idejüket szintén humán beavatkozás nélkül minimalizálják, előrejelzik, mikor lesz szükség karbantartásra, maguktól alkalmazkodnak a változó (például a fenntarthatóságot támogató) feltételekhez.

A felsorolt tulajdonságok a legszükségesebbek ahhoz, hogy a következőgenerációs gyártórendszerek valóban az elvárásoknak megfelelően működjenek, ami nem fog egyik napról a másikra megtörténni. A megoldást hol csúcs-szoftverek, hol fejlett hardver jelentheti.    

Címkék: trendek jövő ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4818323485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása