HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Már csontbeültetést is nyomtatnak

ferenck 2022.08.05. 08:00

Európai sebészek már hozzáférhetnek a Liège-i (Belgium) orvosi műszergyártó Cerhum MyBone-jához („én csontom”), betegspecifikus, nyomtatott csonthoz, amellyel súlyos arctorzulásban szenvedő páciensek kezelhetők. Az eddigi eredmények pozitívak.

A nyomat a természetes csontok elsőszámú ásványi összetevőjéből, egy kalciumfoszfátból (hidroxiapatitból) készült egyedi, lyukacsos szerkezet, egyben az első kereskedelmi forgalomban beszerezhető, mindenféle engedéllyel, regisztrációs számmal rendelkező nyomtatott csontgraft.

3dnyomtatas_csont_2.jpg

 A MyBone első körben speciális implantátumot kereső arc- és ortopéd-sebészek számára elérhető.

Két éve, amikor kiadták, és még inkább béta, mint teljes verzióban létezett, amit szigorúan kontrolláltak, komplex és komoly kihívást jelentő esethez használták. A beteget végül printelt csontbeültetéssel kezelték, ma már nagyon jól érzi magát, jó egészségnek örvend. A legújabb CT-szkenek alapján, az implantátum pont úgy néz ki, mintha természetes csont lenne.

A CHR Liège Plasztikai Sebészeti Osztályt vezető Christophe Ronsmans elmondta: a deformáció annyira bonyolult és összetett volt, hogy a jelenleg használt módszerekkel esztétikai szempontból nem lehetett volna ennyire tökéletes eredményt elérni.

„Nagyon örülünk, hogy a biztonságos és hatékony szintetikus csontgrafthoz sikeresen összegyűjtöttük az összes klinikai adatot, és megfelelt a szabályozási feltételeknek. Nyomtatott csontimplantátumunk egyedi, szabadalmaztatott üreges szerkezetet kínál, amely lehetővé teszi az erek belső növekedését. A vaszkularizáció néven ismert folyamat nélkül nincs sikeres csontnövekedés. A MyBone esetében a növekedés hétszer gyorsabb, mint a jelenlegi csontgraft granulátumokkal. Az arcsebészek rendkívül pozitív visszajelzéseire reagálva, portfoliónkat a fogászat és az onkológia felé bővítjük” – jelentette ki Grégory Nolens alapító-vezérigazgató.

Címkék: orvosi impantátum

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4717895599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása