HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Itt a Formlabs új nyomtatója

ferenck 2022.07.20. 08:00

Az ipari 3D nyomtatás egyik főszereplője, a Formlabs piacra dobta eddigi legerőteljesebb szelektív lézeres szinterezés (SLS) alapú gépét, a Fuse 1+ 30W-t.

A korábbi Fuse 1 printer komponenseit továbbfejlesztették, így az új gépek törvényszerűen hatékonyabbak, masszívabb a lézer, amellyel az alkatrészek gyártása kétszer gyorsabb, mint az előző modellel.

3dnyomtatas_fuse_1.jpg

A szintén továbbfejlesztett galvanométer-rendszerrel a szkennelés is felgyorsult, a gép másodpercenkénti 12,5 méter maximális teljesítményre képes. Mivel a nyomtatópor újrahasznosítható, és a munkatere még nagyobb százalékban kihasználható, a vele végzett munkák költsége alacsonyabb, a megtérülés nagyobb, és a nyomtatás szinte semmilyen hulladékot nem generál, tehát a Fuse 1+ 30W a napjainkban egyre fontosabb fenntarthatósági szempontoknak is tökéletesen megfelel.

A printer mellé a nagyvállalat új anyaggal is előállt, ami értelemszerűen abszolút passzol a géphez. A Nylon 11 CF port az új nyomtatóhoz hasonló SLS gépekre, végfelhasználói alkalmazásokhoz találták ki. A szénszállal megerősített nejlon alapú anyagból készült nyomatok egyrészt nagyon könnyűek, másrészt erősek.

Az anyag folyamatos ütéseknek is ellenáll, így fémalkatrészek helyettesítésére, tartalék alkatrészek, ütésálló berendezések, funkcionális kompozit-prototípusok gyártására is jó. Hőtanilag és a nyomat méretét tekintve is stabil, merev, magas szintű az ütésellenállás, ideális szilárdság-tömeg arány jellemzi.

A Formlabs eddig több mint százezer professzionális SLA nyomtatót értékesített – ez a szám abszolút dicséretre méltó, mert még senki nem adott el ennyit. Max Lobovsky társalapító-vezérigazgató szerint az új printer elődjéhez hasonlóan uralni fogja az SLS piacot.

A Fuse 1-et 2021 januárjában vezették be a piacra, és az azóta értékesített SLS-printerek több mint a felét a Formlabs jegyzi. A vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy gépei olcsóbbak legyenek, amivel a 3D nyomtatás újabb ipari szegmensekben terjedhet el – a Formlabs eddigi gépeit a gyártásban, tervezésben, egészségügyben, fogászatban, de még a játékiparban is használják. A mostani printer alapára az ipari nyomtató kategóriában olcsónak számító 24,499 dollár.

A cég termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: nyomtatók FreeDee szelektív lézeres szinterezés Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1417885903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása