HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A harmincötezredik ipari nyomtatóját szállította ki a Stratasys

ferenck 2022.07.14. 08:00

A Stratasys bejelentette, hogy kiszállította a harmincötezredik ipari 3D nyomtatóját, azaz a terület egyik vezető cége ennyit értékesített eddig. Kérdés persze, hogy mit tekintünk pontosan ipari printernek. A MakerBot gépeket például „professzionálisnak” kategorizálják, viszont a 35 ezerbe valószínűleg nem számolják bele őket.

A polimeralapú piacon a 3dbm Research alapján 2021-ben 56781 anyag-extrudáló, 10 ezer dolláros vagy drágább 3D printert használtak világszerte, és ha figyelembe vesszük, hogy a 35 ezerből többet nem működtetnek már, a szám akkor is magáért beszél. Magyarán a ma működő, extrudáláson alapuló ipari printerek nagy része Stratasys-gép.

3dnyomtatas_stratasys_10.jpg

Az alapító Scott Crump több mint húsz esztendeje találta fel az FDM technológiát, majd az évek során több akvizícióval (például MakerBot) a cég a világ legtöbb bevételt generáló 3DP vállalatává vált.

Mostani ipari nyomtatóik több termékcsaládból állnak: Dimension, uPrint, Fortus (F). Az F-darabok közül egyesek kifejezetten targetáltak, speciális célokra, területekre szánták őket. Ilyen például a Stratasys Légjármű-belső Megoldást (AIS) kínáló korábbi Fortus900mc, ma F900, amellyel a szektorban felgyorsulnak a gyártófolyamatok, és emellett a Stratasys a szükséges szerszámokat, dokumentációt és képzést is biztosítja.

Az F900 számít most a csúcsmodellnek, a Fortus 450 pedig a legjobb eladási mutatókkal rendelkezik. Ma ez az egyetlen gép, amelyik a Fortus nevet viseli, mert a többire már csak az F-et használják.

Az F777-et és az F123-at a „megbízható nyomtatást megfizethető áron” szellemben dobták piacra, hogy versengjenek az egyre jobb minőségű általános FFF-rendszerekkel.

A vállalat elismertségét szemlélteti, hogy a Lockhead Martin az Orion űrszondához PEKK anyagokkal működő Stratasys FDM-printereket használ.

Címkék: cégek ipar nyomtatók Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr617880745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása