HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Floridában bemutatták a világ első üvegszálas medencéjét

ferenck 2022.07.13. 08:00

Az additív gyártást egyre több új szektorban használják. Az építő- és az élelmiszeripar sokáig nehéz diónak tűnt, de ma már mindkét területen sok az alkalmazás. A lehetőségek pedig tovább bővülnek, a technológiával lényegében szinte bárki szinte bármit – és nem utolsósorban fenntarthatóbb módon – előállíthat.

A floridai San Juan Pools medencegyártó például a világ első 3D nyomtatással készült üvegszálas medencéjét mutatta be, amelyet az amerikai televíziónézők is láthattak. A vezetőség elmondta, hogy a munkához újrahasznosítható, környezetbarát anyagot használtak.

3dnyomtatas_fiberglass.jpg

Az 1963-ban, a Floridától távoli Seattle-ben (Washington állam) alapított cég harmadikgenerációs családi vállalkozás, ők használtak először üvegszálas anyagot teljes medencéhez.

Hajótestek építéséhez alkalmazott technikákból indultak ki, azokat adaptálták saját területükre. Mivel a csúcsminőség eléréséhez folyamatosan keresik az innovatív megoldásokat, legújabb úszómedence-modelljüket additív gyártással kivitelezték.

Előttük még senki nem printelt úszómedencét. Az üvegszálból hagyományos eljárással kézült medencékkel összehasonlítva, a San Juan Poolsé környezetbarátabb.

A gyártási folyamat hasonló az üvegszálas hajótest-gyártáshoz. Általában mérgező vegyszerekkel és nem újrahasznosítható anyagokkal dolgoznak, amelyek egyértelműen károsak az ökoszisztémánkra.

A hagyományos technikákkal végzett munkának ráadásul nagyobb az emberi erőforrás-igénye is, plusz hónapokig eltarthatnak. Ezzel szemben egy nyomtatott medence napokon belül elkészül, környezetbarát anyagot használnak hozzá, és a kivitelezéshez sem kell sok alkalmazott.

A medence egyéni ízlés szerint alakítható ki, bármilyen formában megvalósítható, ára 17 és 38 ezer dollár között mozog.

Címkék: környezetbarát technológiák nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8617880741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása