HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A General Motors 3D nyomtatást is használ az új Cadillachez

ferenck 2022.07.05. 08:00

Az utóbbi években megszoktuk, hogy az olyan jól ismert autómárkákat, mint a Chevrolet, a Buick, a GMC, a Cadillac, a Baojun és a Wuling tulajdonló General Motors (GM) egyre intenzívebben használja a 3D nyomtatást.

Júniusban jelentették be, hogy a Chevrolet Tahoe 2022-höz 5 hét leforgása alatt nyomtattak 60 ezer alkatrészt. A 2020-ban nyílt michigani Globális Technikai Központba ismét komoly összeget fektettek, amellyel főként a Chevrolet CELESTIQ gyártását, tökéletesítését gyorsítanák fel.

3dnyomtatas_cadillac.jpg

81 millió dollárról van szó, és a munkálatok gőzerővel folynak. A Cadillac CT4-V és CT5-V esetében már sikeresen alkalmazták az additív gyártótechnológiát: sebességváltó-részeket, légkondicionáló-elemeket stb. printeltek.

Az új Cadillac esetében a GM Ultium platformja különösen hasznos – ez a vállalat additív gyártásának központi eleme. Általános elektromosjármű-architektúra, mindenféle alkatrészek, akkumulátorcellák, modulok, különféle csomagok, Ultium vezérlőegységek, elektromos motorok és integrált megoldások tartoznak hozzá.

A platform teszi lehetővé az autóipari csoportnak a gépek, szerszámok és összeszerelési folyamatok szabványosítását, racionalizálását. Ez nagyobb rugalmasságot, hatékonyságot és az összeszerelő üzemek átalakításánál alacsonyabb költségeket eredményez.

A CELESTIQ lesz az első autó, amelyet a Technikai Központban építenek. Teteje intelligens üvegből készül, négy kvadránssal és lebegő részecskékkel. Az ilyen tető előnye, hogy az utasok maguk dönthetnek, mennyire legyen átlátszó.

A GM bizakodik, hogy az új járművel nő majd az innováció. Nagymennyiségű nyomtatott alkatrészben gondolkoznak, egy részük fémből, a másik polimerből készül, szerkezeti és esztétikai funkciót is betöltenek.

A kézművességet és a technológiát igyekeznek összeintegrálni, és a CELESTIQ lehet a márka új korszakának zászlóshajója.

Címkék: autó ipar polimer General Motors fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10017872967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása