HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csökkenti-e a 3D nyomtatás a cipőgyártás környezeti hatásait?

ferenck 2022.06.02. 08:00

Semmi új nincs már abban, hogy 3D nyomtatótechnológiákat használnak lábbelik készítéséhez. A gyártók minél eredetibb cipőket a lehető leggyorsabban és legoptimálisabban akarnak kivitelezni, amihez ideális a 3DP.

Több nagy márka, például az Adidas, a New Balance vagy a Reebok is előszeretettel alkalmazza a személyre szabott megoldásokat, alacsonyabb áron és helyben megvalósító additív gyártást.

3dnyomtatas_kornyezetbarat.jpg

A 3DP másik nagy előnye a gyártás közben termelődő hulladék drasztikus mértékű csökkentése, illetve az újrahasznosított anyagok használata. Ezekkel sokkal kisebb a széndioxid-lábnyom.

Három vállalat, a Covestro, a Huafeng és a Cyclone közös projektben az eddigieknél fenntarthatóbb módon gyártható cipőt készített. Újrahasznosított poliészter-alapú anyaggal dolgoztak a HAPTIC 3D gyártórendszeren, és a projektjük sikeresnek bizonyult – eredeti és környezetbarát sportcipővel lepték meg a világot.

Egész pontosan a cipő felső részéhez használtak és azt szelektíven vonták be CYCLONE újrahasznosított poliészterrel. A poliuretán diszperzióján alapuló HAPTIC technológia a Huafeng fejlesztése. A széntartalom fele bioalapú nyersanyagokból származik.

„A cipők mindenkinek jó hírt jelentenek, aki sportos és egészséges életmódját a lehető legkörnyezetbarátabb módon akarja fenntartani” – nyilatkozta Tony Wu, a Covestro globális marketingmenedzsere.

A HAPTIC nyomtatótechnológia és más eljárások kombinációjával a cipőgyártásban is kivitelezhetők komplex 3D formák. Az eredeti, modern és remek minőségű design ideális sportcipőkhöz.

„A fenntarthatóság a Huafeng piaci sikerének kulcsa. A Covestro bioalapú poliuretán diszperziójával, több újrahasznosítható összetevőt tudtunk hozzáadni a bevonathoz, így növelve a fenntarthatóságot” – magyarázza a Huafeng innovációs részlegét vezető Thomas Schmidt.

Címkék: környezetvédelem cipő környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4917845111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása