HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szélturbinákhoz nyitott betonnyomtató központot a GE

ferenck 2022.05.04. 08:00

A GE Újrahasznosítható Energia betonalapú additív gyártással foglalkozó kutatóközpontot nyitott a New York állambeli Bergenben. Az eredményeket a cég szélturbina-alapjainak a tervezéséhez fogják használni.

A turbinák alsó részét minél kisebb szállítási költséggel akarják megoldani. A szállítási költségek csökkenése értelemszerűen a környezeti károk csökkentését is jelenti.

3dnyomtatas_gecenter.jpg

Fenntarthatóbb munkafolyamatokban gondolkoznak.

A központban a betonnyomtatásban etalonnak számító, akár húsz méter magas szerkezetek printelésére is alkalmas COBOD nyomtató dolgozik. A COBOD és a Lafarge a GE partnerei, a három cég 2020-ban dolgozta ki az első prototípust, sikerült magasabb szélturbinákat tervezniük. A magasságnövelés célja több energia generálása a gyártási költségek csökkentése mellett.

A 3D betonnyomtatás komoly versenyelőnyt jelent. A kutatásfejlesztésre kitalált központ megnyitásával a GE újabb lépést tett előre. A kutatásokban számítanak az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának a támogatására.

A nyomtatási módszer optimalizálásán huszan dolgoznak, a következő öt évben új alkalmazásokat is kitalálnak. A szénmentes elektromosságot 2035-re, a nettó zéró gazdaságot 2050-re kitűző Biden-adminisztráció ambiciózus céljainak megvalósulásához a mostaninál sokkal több szélenergia használata szükséges. A minisztérium máris bejelentette, hogy örülnek a közös munkának, a GE-t a 3DP egyik nagy újítójának tartják, és szerintük a technológia diszruptív hatással lehet az energetikai szektorra. A helyszínen összeszerelt „tornyok” jelentősen csökkentik a költségeket, és a kitűzött célok felé mutatnak.

A húszméteres szélturbinák természetesen azt is jelentik, hogy az alapok is magasabbak lesznek. Henrik Lund-Nielsen, a COBOD alapítója nagyon büszke, hogy cége részt vesz a nagyszabású projektben.

Címkék: beton környezetvédelem GE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9017818415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása