HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Humanoidgyártás Dél-Koreában

ferenck 2022.04.27. 08:00

Tudományos fantasztikus és cyberbunk filmekből, szépirodalomból régóta ismerjük az emberre megszólalásig hasonlító humanoid robotokat. Szerencsére ma már egyre több ilyen gépet fejlesztenek, és a dél-koreai GLUCK 3DP és 3D tervezőszolgáltató legújabb munkái egy lépéssel közelebb visznek a különleges masinák tömeges elterjedéséhez.

A robotokat Cubicon SLA printerekkel nyomtatták Wico3D szöuli automatizált 3DP üzemükben. Egy helyi szemüvegmárka installációjára készültek, a realisztikus nyomatok tartós fotopolimerből állnak.

3dnyomtatas_humanoid_1.jpg

A GLUCK folyamatosan tökéletesíti nyomtatótechnológiáját, a kidolgozásnál pedig a legapróbb részletekre, például az arcbőr pórusaira vagy a bőrszínre is abszolút ügyeltek.

Mindehhez hihetetlenül komoly utófeldolgozási munkálatokra van szükség. Most húsz nagyméretű SLA-rendszerrel rendelkeznek (terveik szerint pár éven belül százzal fognak), 2021-ben pedig megnyitották az ország legnagyobb ipari automatizációs 3DP-üzemét, mindenféle speciális technikával.

3dnyomtatas_humanoid0_1.jpg

A szilikon öntőformákhoz, a pontos anatómiai szimulációhoz, és persze a tömeges humanoidgyártáshoz szükségük is van rá. Terveik között szerepel még portfoliójuk fémnyomtatással való bővítése.

Robotok és más ipari eszközök tömeges termelése mellett a kívánság szerinti nyomtatópiacot (Print-on-Demand, PoD) szintén megcélozzák, lehetővé téve, hogy az ügyfelek megtervezhessék saját termékeiket.

„Azért építettünk nagyméretű 3DP automatizációs üzemet, hogy túllépjük az eddigi nyomtatás korlátait, és megvalósíthassuk a tömegtermelést” – magyarázza Jae-ok Hong, a GLUCK vezérigazgatója.

A tömeges és a kívánság szerinti gyártás mellett a digitális tömegtermelést tevékenységi körükbe illeszteni óhajtó vállalatoknak is igyekeznek segítséget nyújtani. 2013 óta tízezernél több prototípust készítettek 3D nyomtatótechnológiával, valamint alapítottak egy, az elsősorban az egészségügyi és ipari vonalon tevékeny szakmabelieket támogató 3DP labort, egy Fab Labot, maker-térrel, amelyek több mint jó alapot jelentenek a cél megvalósításához.

Címkék: jövő robot Dél-Korea tömegtermelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8717811833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása