HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Autóversenyen bizonyított egy ausztrál fémnyomtató

ferenck 2022.04.19. 08:00

Az ausztrál SPEE3D a Melbourne-i Nagydíjon bemutatta világvezető fémnyomtató technológiáját. A cég csúcsterméke, a WarpSPEE3D a világ leggyorsabb fémnyomtatója, és szinte hihetetlen, még inkább felfoghatatlan, de igaz, hogy akár ezerszer gyorsabb vele egy termék előállítása, mintha hagyományos technikákat használnánk.

Ezért is tűnik ideális megoldásnak az igény szerinti (on-demand) gyártáshoz és a gyors prototípuskészítéshez. Az eseményen pont ezekre volt szükség. A Gary Rogers Motorsporttal összeállva, mutatták be alumínium-alkatrészek nagyon gyors gyártását versenyautókhoz.

3dnyomtatas_spee3d.jpg

Elégedetten nyilatkoztak utána. Byron Kennedy vezérigazgató elmondta, hogy bebizonyosodott: technológiájukkal állíthatók elő leggyorsabban fémalkatrészek.

„Mi lenne alkalmasabb hely erre, mint a gyorsaságról és az innovációról szóló Grand Prix?” – zárta nyilatkozatát Kennedy.

Van oka az elégedettségre, mert cégének globális viszonylatban is nő az ügyfélköre. Az elmúlt években több technológiai díjat besöpörtek, és a Melbourne-illetőségű vállalat tartja az egykilós nyomtatás gyorsasági világcsúcsát is. Most a versenycsapatok és a fogadók munka közben is láthatták, miről van szó.

Első alkalommal fordult elő, hogy a sportág rajongói nézhették tucatnyi on-demand fémalkatrész elkészülését. Például egy 2,4 kilós alumínium-részhez mindössze két óra kellett. Az előállítási költség meglepően alacsony, csupán száznyolcvan dollár volt.

A verseny tökéletesen szemléltette, hogy a 3D nyomtatótechnológia nemcsak workshopokban vagy laboratóriumi közegben, hanem „terepen”, a világ legnehezebb környezeteiban is jól működik.

Címkék: sport autó fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9417805747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vén motoros 2022.04.19. 22:18:58

Emlékeim szerint egyszer már kommenteltem ide, és azt kérdeztem, amit most is: kinek íródnak ezek a cikkek (civileknek? szakembereknek?), és mi a céljuk? Ez így nem több, mint egy villanásnyi cégreklám, minden releváns információ nélkül.
Érdekelne legalább 10-15 sor a nyomtatóról, talán egy fényképpel fémnyomtatás közben, méretéről áráról, a nyomtatást végző sw-ről, és az elkészült (szemre lengőkar?) alumínium termék szilárdságáról.
Ez így sem civilnek, sem szakembernek nem mond semmit. Nme több, mint egy "helykitöltő" egy bulvár újság laptükrén, hogy más cikk híján ne maradjon ott egy üres folt...
süti beállítások módosítása