HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással tartják karban a dubai utakat?

ferenck 2022.04.12. 08:00

Dubai Út és Közlekedési Hatósága 3D nyomtatást alkalmazó új technikai módszereket talált ki elektromechanikus rendszerek tartalékalkatrészeinek, valamint a hatósághoz tartozó utakhoz és létesítményekhez használt burkolóalkatrészek és anyagok gyártásához.

A vezetőség felhívta a figyelmet a modern technológiákkal és programokkal való lépéstartás fontosságára, máskülönben lemaradnának. Mindenképpen hozzá akarnak járulni a kormány tervéhez, hogy a 3D nyomtatás kulcstechnológiává váljon, és az alkatrész-gyártásban is fontos szerepet töltsön be.

3dnyomtatas_dubai_5.jpg

Az utóbbi hónapokban új kezdeményezést dolgoztak ki, változatos kutatásokat és kísérleteket végeztek, hogy könnyebb legyen a hozzáférés az útkarbantartáshoz nélkülözhetetlen alkatrészekhez. Ezekben a munkákban 3DP specialisták is részt vettek.

A kezdeményezés sikeresnek bizonyult, jelentősen javult a tartalékalkatrészekhez történő hozzáférés. A hatóság légcsavar-ventilátorokat, vezérlőberendezéseket és az alagútburkolatok bővítését emelte ki.

Kiválasztott alkatrész-típusokat printeltek. A válogatás speciális kritériumok, például a helyi piacon észlelhető alkatrészhiány, a biztonsági feltételeknek való megfelelés alapján történt.

A kezdeti eredmények bizakodásra adtak okot – ötven százalékot spóroltak a működtetési költségeken. Az adatok gondos elemzésével elérték, hogy az eredetileg gyárban kialakított daraboknál jobbakat, megbízhatóbbakat hozzanak létre, például rekordalacsonyra vitték le a törések számát. Fontos még, hogy a szállítási költségeket és az azzal eltöltött időt szintén jelentős mértékben csökkentették.

Az iniciatíva legkorábbi szakaszában a 3D nyomtatásban és gyártásban jártas három vállalatot bíztak meg, hogy dolgozzák ki az alkatrészek fejlesztésének és gyártásának jövőjére vonatkozó terveket, plusz garantálják is azok kivitelezhetőségét, hatékonyságát.

Címkék: közlekedés Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8017792813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása