HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Additív gyártóközpont nyílt a dél-indiai Chennaiban

ferenck 2022.02.21. 08:00

Az indiai Primaeam Solutions a kicsit hosszú Additív gyártás felhasználói élmény-, innovációs és inkubációs egészségügyi központ néven 3D nyomtatólétesítményt nyitott a dél-indiai Chennaiban (az egykori Madraszban).

A közel ezer négyzetméteres központ kb. 2,5 millió amerikai dollárba került. A vállalat az additív gyártásra összpontosító vezető szolgáltatóiroda a szubkontinensen, és az új létesítménnyel ez a pozíció nyilván csak erősödni fog. Többféle technológiával foglalkoznak: elektronnyalábos olvasztással (EBM), szelektív lézeres olvasztással (SLM), FDM-mel, sztereolitográfiával, Multi Jet Fusion-nel (MLF) stb.

3dnyomtatas_chennai.jpg

A központban szoftverekhez is biztosítanak hozzáférést, a cég additív gyártási technológiái pedig abszolút világszínvonalat képviselnek, úgyhogy csúcsminőségű nyomatokra számíthatunk.

A nyitóceremónián több helyi technológiai és politikai nagyság részt vett, és hangsúlyozták, hogy büszkék az SLM-mel és a Materialise-szal való együttműködésre. A Primaem és a hozzá hasonló vállalatok megmutatják a Tamil Nadu állam technikáiban rejlő potenciált. A precíziós gyártásban, a légjármű és a védelmi megoldásokban a világpiac vezető szereplőinek fogják bemutatni, hogy mire képesek.

A Materialise szerint a központ a maga nemében az első ilyen létesítmény Indiában. Az együttműködésből az egészségügyi szektor is sokat fog profitálni – startupok, kórházak, felsőoktatási intézmények egyaránt. Ők is hangsúlyozzák, hogy a központtal jócskán lerövidül a fejlesztési ciklus, és nőnek az innovációs lehetőségek.

A Materialise Medical India vezetősége kiemelte, hogy a létesítmény az orvosi 3DP területén az első inkubációs ház a szubkontinensen – ezt a részét teljes egészében a belga nagyvállalat menedzseli, saját szoftvereiket is rendelkezésre bocsájtják.

A német SLM Solutions-szal való partnerség fordulópontot jelenthet az indiai légjárműipar és a mérnöki diszciplínák történetében.

Címkék: egészségügy India SLM Materialise nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7916801972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása