HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott fémelefánt egy kínai boltban

ferenck 2022.02.08. 08:00

Képzeljük el, hogy bevásárlunk, és az áruház ablakán kikandikál egy fémelefánt feje. Amit elképzelümk, az a vuhani I Do store-bam valóság, egy izgalmas installáció.

A kilenc méter magas szobor masszívan erősíti a designt, az elefántfej és a homlokzat különleges kombinációt képez. Az állat hátára két figurát is tettek, így jelezvén a szinteket.

3dnyomtatas_elefant.jpg

Az elefántot részben additív gyártással, printelt öntőformákkal, öntött viaszból és rozsdamentes acélból készítették. Az alkotás az Antistatics Architecture építészstúdió és Yue Minjun képzőművész közös munkája.

A festményeiről és szobrairól ismert művész ennyivel járult hozzá a kétszázötven négyzetméteres store-hoz. A képeken gyakran saját maga látható, nevetés közben.

3dnyomtatas_elefant0.jpg

A kilenc tonna tömegű szobor is valami hasonlót hivatott kifejezni, plusz a bölcsességet, az erőt és az egységet reprezentálja. Ezek mind az elefántra általában jellemző tulajdonságok.

Az állat az első szinten található, a hátára installált figurák viszont már a másodikon. A látogatót arra csábítják, hogy oda is menjen fel, nézze meg alaposan, mi van ott.

Az építészstúdió és a művész elmagyarázták egy interjúban, hogy a parametrikus tervezés és a technológia egyedi kombinációjával érték el az óhajtott eredményt. Nagyméretű viaszalapú additív gyártással dolgoztak, készítették el az öntőformákat, amelyeket aztán 316L rozsdamentes acéllal töltöttek meg.

A géptípust nem árulták el, a végső designból viszont kiderül, hogy a topológiát optimalizáló szoftvert is használtak. Minjun még azt is elmondta, hogy a sejtbiológia és a gyémánt belső szerkezete inspirálta az elefánthoz és a két karakterhez.

Ugyanez a stílus jellemzi az egész boltot: a bútorok szintén gyémántformájúak. Mintha egy elvarázsolt barlangban lennénk, ahol innováció, művészetek és technológia találkozik egymással., és igyekszik új vásárlói élményt nyújtani a látogatóknak.  

Címkék: művészet szobrászat Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8916793560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása