HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ötvenkét nyomtatott ház Kenyában

ferenck 2022.02.03. 08:00

Több előrejelzés alapján, 2030 körül komoly lakhatósági problémák lesznek a világon. Nem épül elég otthon, a lakosság folyamatosan növekszik, nehéz az engedélyeket kijárni, és a környezeti szabványoknak való megfeleléssel szintén akadnak problémák.

A gyors városiasodással kb. hárommilliárd személynek lesz szüksége megfizethető árú otthonra.

Egyre több ország felmérte a helyzetet, és keresi a nemcsak rövidtávú megoldást. Ez alól Afrika államai sem kivételek, sőt…

3dnyomtatas_kenya.jpg

A beszűkülő lehetőségeket ellensúlyozandó, a fenntartható lakhatósági megoldásokban világ-éllovas Holcim, az Egyesült Királyság kormányával kapcsolatban álló UDG Csoport által alapított 14Trees eldöntötte, hogy Kenyában – ahol már most kétmillióval kevesebb a lakás, mint kellene – elindítja a kontinens legnagyobb léptékű, de megfizethető házakat kínáló projektjét.

A Mvule Gardens környék mind az ötvenkét majdani épülete additív gyártással készül.

A 14Trees már korábban is printelt Afrikában. Néhány hónapja Malawin nyomtattak egy iskolát, hogy tegyenek valamit a kontinens siralmas oktatásának javításáért. A Mvule Gardens a megfizethető lakhatást zászlajára tűző Big4 program része.

„Izgatottak vagyunk, és örülünk, hogy részt veszünk a világ egyik legnagyobb megfizethető nyomtatott otthonteremtő projektjében” – nyilatkozta Jan Jenisch, a Holcim vezérigazgatója.

A 14Trees a dán COBOD 3DP és építészeti vállalat BOD2 nyomtatóját használja majd. A gép népszerű a területen, Németországban, Dubaiban és az Egyesült Államokban is eredményesen dolgoztak már vele. Akár tíz méter hosszú és tíz méter széles épületelemek is készíthetők rajta.

A BOD2 előnye még, hogy csökkenti a környezeti károkat. Ez más technikákkal összehasonlítva, kb. ötven százalékot jelent.

A projekthez a Holcim által fejlesztett, nagyon masszív TectorPrint nyomtatóanyagot használják.

Címkék: jövő épületnyomtatás Afrika

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216783706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bordon 2022.02.04. 00:43:34

Óvszert, erényövet meg abortusztablettát kellene nyomtatni Afrikában, nem házat.
Európa déli határaira meg nyomtatni kellene egy 10 méter magas falat.

Ezek a nyomtatott házak pont a helyi munkaerőt lehetetlenítik el, akik amúgy az építőiparban tudnának dolgozni. Olyan ez, mint a nemzetközi élelmiszersegély, ami megöli a harmadik világ mezőgazdasági termelőit. Mert ha jön nyugatról az ingyen bab és ingyen rizs, tejpor, ruha, cipő, akkor senki se fog a helyben termelt árukból a helyi piacon vásárolni.
süti beállítások módosítása