HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Környezetbarát anyagokból nyomtattak pop-up boltot a Diornak

ferenck 2022.01.11. 08:00

Az olasz WASP mindig fontosnak tartotta, hogy az épületnyomtatás és maguk az épületek is abszolút környezetbarátok legyenek.

Sok 3DP projekt a komoly biológiai lábnyomot hagyó betonon alapul. A WASP 2019 októberétől együttműködik az építészetre specializálódott Olaszországi Fenntarthatósági Iskolával, amellyel például a TECLA ökoház-programon dolgoztak közösen.

Az idén befejezett TECLA későbbi projektekhez rakta le az alapokat. Ezek egyike a Dior pop-up boltja Dubaiban. A kivitelezésnél a WASP hasznosította a fenntartható építőanyagok területén végzett kutatási eredményeit.

3dnyomtatas_waspdior.jpg

A Daru WASP nyomtató különlegessége, hogy természetes köveket használható építőanyaggá képes átalakítani, és épületromokból szintén tud új anyagot előállítani. Mindezek mellett polimereket agyaggal keverve, is új építőanyagot állít elő.

A cég annyit pontosított, hogy a harmadik technológiával jelenleg csak a kutatásfejlesztési szakasznál tartanak.

A francia luxusmárka cég, a Dior komoly feladatra kérte fel tavaly a nyomtatógyártót. Legújabb kollekciójuk bemutatásából így a 3DP cég is kivette a részét.

A pop-up boltot Dubai Jumeirah strandján húzták fel. Két nyomtatott moduláris szerkezetből áll, mindkettőhöz természetes anyagokat használtak. Az anyagok értelemszerűen WASP-termékek. A végeredmény igazi luxuskategória, és örömteli, hogy az anyagveszteséget és a környezeti lábnyomot a minimumra csökkentették. A nyomtatás 120 óráig tartott, szimultán dolgozott rajta két Daru, a nyolcvan négyzetméteres alapterülethez ötvenöt tonna nyomtatóanyagot használtak fel.

A külső falon a cég Lady Dior táskáin látható jellegzetes motívuma is megtekinthető. A köralakú épület a Dioriviera nevű, Maria Grazia Chiuri által jegyzett legújabb, valamint a Dior Cruise 2022 kollekciónak ad otthont. Az október 25-én nyílt „concept store” március 22-én zár.

Címkék: divat beton épületnyomtatás környezetbarát technológiák nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1016752308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása