HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kész a Stratasys új adatbiztonsági platformja

ferenck 2021.12.02. 08:00

Az amerikai kormány és a hadsereg az elmúlt években egyre gyakrabban és egyre változatosabb projektekben alkalmazta a 3D nyomtatást. Mint minden digitális technológiával, így a 3DP-vel kapcsolatban is többször felmerül a kérdés: elég biztonságos-e nemzetvédelmi, stratégiai szempontból fontos tervek kivitelezéséhez?

A terület egyik főszereplője, a Stratasys ProtectAM nevű új platformjával kormányzati és katonai alkalmazások biztonságával kapcsolatos problémákra is igyekszik választ adni.

3dnyomtatas_stratasys_7.jpg

A cyberbiztonság kérdése egyidős az internettel, a támadások költségesek, az USA-nak évente súlyos dollármilliárdokba kerülnek, úgyhogy érthető az aggodalom. A probléma a 3D nyomtatóközösség számára sem új. Évek óta tudunk támadásokról, hackerek által módosított CAD-fájlokról.

Képzeljük el, milyen katasztrofális következményekkel járhat, ha egy harci jármű, vadászrepülő vagy fontos katonai műszer tervrajzát írják át. Jó hír, hogy a Stratasys platformja ilyen esetekre is kínál védelmet.

Az amerikai Védelmi Minisztérium biztonsági elvárásainak megfelelő ProtectAM-et egyes Stratasys-gépekre találták ki, viszont ez az első olyan cyberbiztonsági 3DP platform, amely az amerikai kormány által preferált Red Hat Enterprise Linuxot használ. Eleinte ugyan csak pár ipari és nagyméretű gépen (Fortus 450mc, F900) fog futni, ezek a gépek azonban nem ismeretlenek a kormányzat és beszállítói köre előtt. Többek között repülési vagy a földi karbantartási alkalmazásokhoz használják őket.

Jövőre bővül az alkalmazási kör, ami egybeesik a Stratasys printerei alkalmazási lehetőségeit szintén bővíteni igyekvő szándékaival. Az a céljuk, hogy a hadseregen belül földrajzilag elosztott, különböző katonai bázisokon található masszív és biztonságos 3DP hálózat alakuljon ki.

A ProtectAM alkalmas a hálózati biztonság garantálására.

Címkék: biztonság Stratasys katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8016714464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása