HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Emberi eredetű biotinta a regeneratív gyógyászatban?

ferenck 2021.09.24. 08:00

A San Diegói Allegro 3D gyorsan fejlődő bioprinting vállalat, STEMAKER gépük a világ első digitális fényfeldolgozással (DLP) működő bionyomtatója. Pillanatok alatt printelhetők rajta működő szövetek.

A cég bejelentette, hogy együttműködik a regeneratív medicina számára emberi eredetű bioanyagokat készítő, a területen abszolút szakértőnek számító phoenixi Humabiologics-szal. Anyagaikat a sejtterápiához, szövet- és betegségmodellezéshez, gyógyszergyártáshoz és (értelemszerűen) bionyomtatáshoz használják.

3dnyomtatas_bioink_1.jpg

A biotinta az Allegro 3D honlapján rendelhető meg. Mindkét cég ugyanazt a küldetést akarja valóra váltani: az egészségügyi ellátáson innovatív bionyomtató technológiákkal és különleges bioanyagokkal igyekeznek jelentősen javítani.

 A közös munka célja szövetmodellek létrehozása gyógyszertesztekhez és természetesen a regeneratív gyógyászathoz. Elégedettek, és bíznak a klinikailag is használható bioanyagok gyártásában. A Humabiologics biotintája és az Allegro 3D nyomtatótechnológiája abszolút ideális kombónak tűnik. A gyógyszeriparban bevett állattesztek megbízható alternatíváját fogják kínálni – hangsúlyozzák.

Az Allegro 3D nyomtatójától, a gyógyszerfejlesztéstől a regeneratív medicináig, paradigmaváltást várnak. Az egyik leggyorsabb és legnagyobb felbontással működő gépen aprólékosan kidolgozott mikroszkopikus élő szövetek, például májszövetek állíthatók elő, de fiziológiailag pontos szövetminták is nyomtathatók másodperceken belül. Összehasonlításként, hagyományosabb bioprinterekkel ez órákig eltarthat.

A STEMAKER jóvoltából a gyógyszerfejlesztés hatékonysága szintén jelentősen növelhető, maga a folyamat is felgyorsítható. Nem utolsósorban, nem lesz többé szükség állatmodellekre. Minden területen pontosabb nyomatokra számíthatunk.

Címkék: egészségügy orvosi bioprinting bioanyagok bioprinter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr516651322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása