HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatószoftvert vitt tökélyre a Fraunhofer Intézet

ferenck 2021.09.22. 08:00

A Fraunhofer Számítógépes Grafika Kutatási Intézet (Fraunhofer IGD) a Stratasys a J8 sorozattal (elsősorban a J850-nel és full-color prémiumváltozatával, a J850 Proval) fémjelzett többanyagos (multi-material) Polyjet 3DP rendszereire optimalizálta Cuttlefish 3D nyomtatóvezérlő, egészségügyi és járműipari alkalmazásokra, prototípusok, végtermékek és másolatok készítésére ideális szoftverét.

A voxelalapú univerzális nyomtatóprogram szimultán több anyaggal működik. Tárgyakon észleli a fény eloszlását, az árnyalatok és a felületi textúrák változásait, pontosan rögzíti a modellek formáit, színeit, színátmeneteit. Az adatokat nagyon gyorsan feldolgozza, hogy a nyomat megőrizze az eredeti modell mértani és vizuális jegyeit.

3dnyomtatas_fraunhofer_1.jpg

A PolyJet rendszereket 2017 óta, a GrabCAD Voxel Print interfészen keresztül támogatja, azóta sok ipari szektorban, többszázezer kiváló minőségű nyomat létrehozásában közreműködött.

A Stratasys és a Fraunhofer IGD együttműködéséből az ipar mellett felsőoktatási és kutatóintézetek is sokat profitálnak. A Cuttlefish plugin funkciójával kutatók kényelmesen a programba integrálhatják módszereiket, szoftverkomponenseiket, és nem kell mindent maguknak programozniuk, sőt, a Fraunhofer IGD szakértelmére támaszkodva dolgozhatnak ki innovatív 3DP megoldásokat.

Az új változattal még pontosabb és részletesebb geometriák, jobb színek dolgozhatók ki.

„Amikor a tömegtermelésre történő optimalizálással kapcsolatban merül fel probléma, konkrét színre, áttetszőség-szintekre vagy egyedi színkalibrációkra van igény, akkor jövünk mi” – magyarázza a Fraunhofer IDG 3D nyomtatás részlegét vezető Philipp Urban.

A Stratasys és a Fraunhofer IDG együttműködésének egyik legizgalmasabb példája a LAKA animációs stúdió Missing Link című stop-motion filmje. A Cuttlefish-Polyjet kombóval 106 ezernél több arckifejezést rögzítettek és nyomtattak hozzá, szoftver és hardver tökéletes összhangja tette lehetővé az élethű modelleket.

Címkék: szoftver Stratasys multi-material multi-colour

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3016650434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása