HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A titánnyomtatás forradalma

ferenck 2021.09.07. 08:00

A vállalatok közötti stratégiai partnerségek rendkívül fontos szerepet játszanak új technológiák népszerűsítésében, elterjedésében. Az additív gyártásban sincs ez másként, és pontosan ezért nagyon fontos a fémnyomtatás egyik kulcsszereplője, a német EOS és az ausztrál Hyperion Metals együttműködési szándéka.

Céljuk a titánnal történő nyomtatás forradalmasítása.

A légi- és szárazföldi járműiparban egyaránt gyakran használt, és a 3D nyomtatásban nagyon népszerű titán a könnyűfémek egyike. Mindkét iparág meghatározó jelentőségű a két saját technikával rendelkező Hyperion Metals számára, az EOS pedig több titánötvözetet fejlesztett már 3DP használatra. A két vállalat technikákat és anyagaikat egyesítve akarja megújítani a titánalapú gyártást.

3dnyomtatas_titan_4.jpg

Az EOS elkötelezett a környezetbarát ipari 3D nyomtatás mellett, portfoliójukban több „zöld” megoldás szerepel. A nyersanyag-szektorban is aktív Hyperion Metals pedig a világ elsőszámú széndioxidmentes anyagfejlesztőjévé kíván válni.

Együttműködésük eredményeként, az ausztrál cég két technikájával akarják optimalizálni az additív gyártásra alkalmas titánporok termelését. A hagyományos titánporokkal összehasonlítva, a széndioxidmentes új anyag gömbszerű, előállítása és ára sokkal alacsonyabb, minősége pedig jobb lesz. Mindezek együtt jelenthetik a forradalmat.

Az egymásra épülő (HAMR, GSD) technikákkal kialakított gömbformák könnyebben kezelhetők. Az új ötvözetpor kevesebb oxigént fog tartalmazni, a részecske-eloszlás jobban kontrollálható.

Egyelőre nem tudni, hogy a két vállalat hogyan hozza közös nevezőre a technológiáit.

„Potenciálisan alacsonyabb áron visszük piacra a titánt. A hagyományosabb anyagokkal szemben, teljesen új tömegpiaci alkalmazások válnak lehetővé. Ezekben az alkalmazásokban, például az elektromos járműveknél az erő és a tömeg aránya a legfontosabb” – nyilatkozta Sascha Rudolph, az EOS fémanyagokkal foglalkozó részlegének kereskedelmi igazgatója.

Címkék: titán EOS nyomtatóanyagok fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5116643654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása