HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

350 tonnát emel fel a nyomtatott daruhorog

ferenck 2021.08.23. 08:00

A 3D nyomtatás építőipari térhódítását elsősorban és leglátványosabban printelt épületek, lakóházak szemléltetik, de a technológia szakterületi alkalmazása nem merül ki ennyiben.

Printerekkel munkaeszközök, szerszám-alkatrészek is készíthetők. Az egyik szakterületi „klasszikus”, a daruhorog is. A kereslet különösen az egyre szigorúbb biztonsági előírások miatt folyamatosan nő, a horognyomtatásnál nem meglepő módon, ez az egyik legfontosabb szempont.

3dnyomtatas_daruhorog.jpg

Az 1929-ben alapított, az olaj- és gáz-, természetesen az építőiparnak, valamint az újrahasznosítható energiaszektornak beszállító, e minőségében világelső, technikai megoldásokkal, főként nehézeszközök gyártásával és a kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozó cseh Huisman számára a biztonsági feltételek teljesítése nem jelentett problémát – négy daruhorgot gyártottak, majd teszteltek sikeresen. A horgok meglepően nehéz, akár 350 tonnányi tárgyakat is fel tudnak emelni. A tanúsítványt független és elismert szervezet, a Lloyd’s Register adta ki.

A vállalat portfoliójában darukat, csővezeték-felszereléseket, fúróberendezéseket, csörlőket, hajóépítéshez és más, speciális projektekhez használható eszközöket kínál.

A fémdrótokat nyersanyagként, a rétegek olvasztásához hőforrásként hegesztést használó drótíves additív gyártás (wire arc additive manufacturing, WAAM) az alap. Ezzel a technikával nagyméretű és kiváló minőségű darabok készíthetők szilárd acélból.

„Öt év kutatásfejlesztés, nyomtatott termékek tesztelése után megfelelő szakértelemmel rendelkezünk ahhoz, hogy innovatív módszerrel gyártsunk kiváló minőségű daruhorgokat” – jelentette ki Daniel Bilek projektkoordinátor.

A horgok mérete figyelemreméltó: 350 tonna megmozgatása mellett, darabonként 170x130 centisek, tömegük 1700 kilogramm. Szilárdak, de relatíve rugalmasak, kopásnak és korróziónak egyaránt ellenállnak.

Címkék: acél építőipar daru fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7516635888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása