HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Napszemüveget nyomtatott az adidas

ferenck 2021.08.10. 08:00

Az adidas évek óta érdekelt a 3D nyomtatásban, sikeres futócipői (4D FUTURECRAFT) remek reklámok a technológiának.

A német sportszergyártó óriás szintet lépett, és már nyomtatott napszemüveget is jegyez. A mutatós darabot a milánói szemüveg-gyártó Marcolinnal közösen készítették.

Együttműködésük 2019-ben kezdődött, elvileg 2024-ig tart. Az első közös terméket tavaly mutatták be.

3dnyomtatas_adidas_3.jpg

Az új adidas 3D CMPT-t a napokban jelentették be. A napszemüveg azt is jelenti, hogy az adidas bővíti nyomtatott termékpalettáját, így, a jövőben minden bizonnyal más darabokra is számíthatunk.

A mindössze húsz gramm tömegű, spiráltextúrájú 3D CMPT a szemüvegkeret neve, ami egy, a felület gumírozott hatását biztosítandó, speciális bevonattal megerősített rugalmas nejlonszerkezet. Az orrnyeregnél lévő csúszásgátló darabok és a fülekre kerülő rész problémamentes illeszkedést, a napszemüveg abszolút kényelmes viselését biztosítják. A pajzstípusú, tükrözött polikarbonát lencse barna alapú, világos tükörbevonattal.

3dnyomtatas_adidas0_2.jpg

A nyomtatótechnológiáról nem nyilatkoztak, de biztosan nem a Carbon DLD-je volt, hanem valószínűleg a HP valamelyik megoldása – vagy szelektív lézeres szinterezés, vagy multijet fúzió.

„A sportban, akárcsak a mindennapokban, az ember dinamikus lelke elvárja a részletekre való odafigyelést. A figyelmet és a törődést a játékra és szórakozásra tervezett napszemüveg új formájában, súlyában fejeztük ki” – áll többek között az adidas sajtóanyagában.

A tervezésnél profi sportolókra gondoltak, de a napszemüveget természetesen mások is hordhatják, eleinte matt-feketében, barna és tükörezüst lencsével kapható. Bevezető ára 415 dollár lesz, első körben csak a „kiválasztottak” szerezhetik be. Ha jól megy, nagy valószínűséggel a szemüveg ára is esni fog.

Címkék: napszemüveg HP Adidas nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1516644566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása