HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A kínai Nankingban áll a világ legnagyobb nyomtatott pavilonja

ferenck 2021.07.21. 08:00

A 2020 novemberében megnyílt nankingi Boldog Völgy szórakoztatópark ad otthont a világ legnagyobb nyomtatott pavilonjának, egy futurisztikus avantgarde szerkezetnek.

Elszórtan már láthatók köztereken additív gyártással készült épületek, például az újrahasznosított műanyagpalackokból kialakított és meghökkentő látványt nyújtó dubai Deciduous, vagy a szintén reciklált anyagokból épített moduláris R-IGLO Rotterdamban.

3dnyomtatas_kinaipavilon.jpg

Mindkét projekt egyrészt plasztikusan szemlélteti a 3D nyomtatás lehetőségeit és távlatait, másrészt a környezetbarát szempontok érvényesítését, hogy a technológia jól működik eredetileg pusztulásra szánt, de szerencsésen újrahasznosított anyagokkal.

A nankingi pavilon építészetileg és művészileg is szintlépés. Az 52 méter hosszú és 26 méter széles, 1352 négyzetméter alapterületen felhúzott építmény többdimenziós hiperbolikus geometriája egyszerűen magával ragadó. Egyes 30 méter magas elemei különleges térélményt nyújtanak.

3dnyomtatas_kinaipavilon0.jpg

Minden egyes szegmenshez a rózsaszín hat árnyalatának valamelyikét használták, a színeket és a pixeleket meghatározott mintázatot követő, speciális algoritmus rendezte el. Az anyagok tesztelését követően, az alkotók külső ultraviola-sugaraknak, fényeknek ellenálló, termoplasztikus műanyag mellett döntöttek. Az anyaggal és a megfelelő parametrikus módszerekkel, nyomtatótechnológiával 256 szín kivitelezhető.

Az építőknek a nagyméretű 3D nyomtatás kihívásait is kellett kezelniük. Sikerült pontosan és méretarányosan dolgozni, az épület – hibátlan felületeivel – az optimalizálás és a sejtszintű számítások követelményeinek is teljesen eleget tesz.

A kivitelezők lelkesen nyilatkoztak az additív gyártótechnológiáról, a jövő építészetét látják benne. Új munkafolyammal, technikákkal és módszerekkel változtatták meg a tervezéstől a gyártásig és az utómunkálatokig tartó építkezést. A végeredmény magáért beszél.

Címkék: építészet világcsúcs épületnyomtatás Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2616617836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása