HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D szkenneléssel módosítottak egy legendás Ford GT40-en

ferenck 2021.07.16. 08:00

A mindössze 126 példányban legyártott Ford GT40 sportautót az 1960-as években, Henry Ford II és Enzo Ferrari nagy rivalizálása közepette tervezték.

Chris Ashton, a régi autók megszállott amerikai gyűjtője elhatározta, hogy 3D technológiákkal módosítja, személyre szabja saját Ford GT40-ét. A kivitelezéshez az Artec Space Spider és Eva 3D szkennereket használta. Elégedett az eddigi munkával, és bízik benne, hogy járművével mihamarabb hasíthat a kaliforniai utakon.

3D szkennerekkel gyakran digitalizálnak múltbéli tárgyakat, régi gépek alkatrészeit. A másolat módosítható, egyedire alakítható ki, majd a modell 3D nyomtatással fizikai formát ölt.

3dnyomtatas_ford_2.jpg

A 3D szkennelés technológia az autók világában különösen izgalmas lehetőségekkel kecsegtet. Már nem gyártott régi járművek meghibásodott, nehezen karban tartható részei készíthetők el így (újra). Olcsóbb is, mintha a tulajdonosok borsos áron dolgozó és ritka specialistákhoz fordulnának.

3D szkennerrel maga a tulajdonos is könnyedén digitalizálhatja az eredeti darabot, majd a digitális után jöhet a fizikai változat.

Ashton nemcsak a régi autókért rajong, hanem cége, a Ruffian Cars sportautókat is épít, módosít. Évek óta dolgoznak 3D technológiákkal. Egy ilyen folyamathoz azonban sok iteráció szükséges, hogy az új modell minél inkább olyan legyen, mint az eredeti. A vállalat pontosan ezért vásárolt Artec szkennereket.

Az Evaval az egész autót, a Space Spiderrel a kisebb részeket szkennelte le. Utóbbival belenagyított részletekbe, hogy a komponenseket minél jobban összeillesszék egymással. A Space Spider tökéletes a részletességet, aprólékosságot igénylő alkalmazásokhoz, ideális kicsi tárgyakhoz. Mivel a szkenek eredeti méretben mennek számítógépre, a modellezésnél és a nyomtatásnál nincsenek méretproblémák.

Ashton egy novemberi rendezvényen tervezi bemutatni a felújított Ford GT40-et.

Az Artec szkennereket a FreeDee Printing Solutions forgalmazza Magyarországon.

Címkék: vintage autó Ford FreeDee 3D szkennelés Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr416615550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása