HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás automatizálása

ferenck 2021.07.06. 08:00

A környezetbarát szempontokat maximálisan figyelembe vevő buffaloi PostProcess Technologies az ipari 3D nyomtatás utómunkálatainak automatizálásával, mesterséges intelligenciával történő felturbózásával foglalkozik.

A cég tavaly ősz óta árusítja a sztereolitográfia (SLA) utáni felesleges műgyantát eltávolító DEMI 4000 csúcsgépét. A géppel a manuális munkát kiváltó, teljesen automatizált utófeldolgozás felé tettek fontos lépést.

A PostProcess Technologies összefogott a 3DP-alkalmazásokkal, forrástakarékos termeléssel foglalkozó hamburgi Fraunhofer Additív Gyártótechnológiai Kutatóintézettel (IAPT), és közösen akarják a technológiát még skálázhatóbbá és automatizáltabbá tenni.

3dnyomtatas_automatizacio_1.jpg

A Fraunhofer FDM folyamatainak végponttól végpontig ívelő szisztematikus digitalizálásával szintén sokat tett a gördülékenyebb utómunkálatokért; nemrég vezettek be egy a segédanyagokat eltávolító megoldást.

Az FDM nyomatok zöméhez szükséges az utómunkálatok során oldással eltávolítható segédanyagok használata. Ez több hátránnyal jár: bizonytalan, hogy mennyi ideig tart a munka, nem konzisztens a végeredmény.

A problémák orvoslására a PostProcess Technologies hatékony módszert dolgozott ki, amellyel jelentősen csökkent az FDM munkafolyam ideje és a feloldandó segédanyagok mennyisége.

Az együttműködés végső célja a teljesen integrált és automatizált gyártás, a segédanyagok kvázi észrevétlen, gördülékeny és időben is pontosan kiszámítható eltávolítása.

A Fraunhofer Intézet meg van győződve arról, hogy az FDM folyamatlánc digitalizálása döntő tényező az additív gyártás teljes indusztrializálása felé vezető úton, amelyet eddig az utómunkálatok körüli bizonytalanság jelentős mértékben hátráltatott.

Az Intézet és a PostProcess Technologies fémnyomatok felületének végső simítására is közösen dolgoznak ki változatos anyagokkal működő technikákat.

Címkék: automatizálás ipar utómunkálatok FDM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8216610392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása