HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott ház az Airbnb kínálatában

ferenck 2021.07.02. 08:00

A Twente Additive Manufacturing (TAM) startup Hollandiában és Kanadában nyomtat betonkonstrukciókat.

A legendás középkori itáliai matematikus előtt tisztelgő Fibonacci Ház a nyugati parti Brit-Kolumbiában, egy festői tó partján, a Csendes-óceántól viszonylag távoli Procterben, a Queen Citytől, Nelsontól mintegy negyven kilométerre található.

Az elnevezés arra is utal, hogy az épület spirál-formája valamilyen szempontból megfelel a Fibonacci-számsornak. A számsor nulladik eleme 0, első eleme 1, a további elemek mindig az előző kettő összegei: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, és így tovább.

airbnb.jpg

A kétszobás házikóban négy személy fér el, a Purcell hegységre gyönyörű a kilátás, túrázáshoz, hegymászáshoz, kerékpározáshoz és más szabadtéri tevékenységekhez ideális a környezet, a Kootenay tóban fürödni is lehet. Az ágyak galérián találhatók.

Az egyelőre nem teljesen kész ház kiegészítőit, mennyezetet és ablakokat, a vízvezeték-szerelési munkákat, valamint az integrált elektromosságot és wifi-hálózatot helyi vállalkozók kivitelezik. Az építkezés 2020 végén kezdődött. Az összes nyomtatott részt és a közművesítést már befejezték, jelenleg a többire, a végső simításokra várnak.  

A magyar szemmel borsos 164 dollár/éjszaka ár mindent tartalmaz.

A Fibonacci Ház nemcsak azért jelentős, mert a gyönyörű kanadai vidéken ez az első teljesen 3D nyomtatással készült épület. Más szempontból szintén világpremier: a földkerekség printelt épületei közül elsőként szerepel fel a web 2.0 térhódításával rivaldafénybe került, népszerű Airbnb kínálatában, a szálláslehetőségek legismertebb online piacterén.

Címkék: beton építészet épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4416608298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása