HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Eladásokkal erősíti pozícióit a 3D Systems

ferenck 2021.06.04. 08:00

A 3D nyomtatás egyik úttörője, főszereplője, az amerikai 3D Systems eladta kívánság szerinti (on-demand) gyártással foglalkozó részlegét. A Trilantic North America befektetési társaság és a részleget eddig irányító Ziad Abou ipari veterán a vásárlók, 82 millió dollárt fizettek.

A 3D Systems öt, amerikai és európai on-demand gyártóüzeme ezentúl QuickParts néven fog szolgáltatásokat kínálni. A szolgáltatásiroda-szegmens értékesítése (amellyel ki is léptek a „túlzsúfolt” területről) a cég tavaly bejelentett stratégiai újrastrukturálásának része. Lényege, hogy megint a számukra legfontosabb területekre, az ipari és az egészségügyi ágazatokra összpontosítanak.

3dnyomtatas_3dsystems_7.jpg

Jeffrey Graves elnök-vezérigazgató elmondta, hogy folytatják négyütemű tervük agresszív megvalósítását, mert az ipari 3DP piac folyamatos bővülésével mindenképpen növekedést, profitot akarnak. Az értékesített on-demand gyártórészleget nagyon masszívnak tartja, véleménye szerint fényes jövő vár rá az új vezetőség égisze alatt.

Graves tavaly márciusi kinevezése óta a vállalat drámai változáson ment keresztül. Eleve drasztikusan le akarták redukálni az évi 100 millió dolláros működési költséget. A 2019 és 2020 első negyedéve közötti 28 százalékos bevételcsökkenés indokolta a munkaerő 20 százalékának elbocsátását, megválást az új stratégiához nem kapcsolódó üzleti szegmensektől.

Az újraszerveződés jegyében, novemberben a CAD/CAM területen fontos szereplő Cimatront és a hozzá kapcsolódó kisebb cégeket, leányvállalatokat adták el 65 millió dollárért. Az értékesítések tették lehetővé, hogy a 3D Systems infrastruktúrájába, valamint tényleges kulcságazataiba fektessen anyagiakat, azokon a területeken vásároljon fel cégeket.

Az új koncepció jegyében fejlesztették a Roadrunner ipari printert, és egyre inkább érintettek bionyomtatás-programokban is. Az idei első negyedévben közzétett adatok, azaz a tavalyi 8 százalékos növekedés a váltást igazolja, és bíztató jel a jövőre, a profitabilitásra nézve.

Az on-demand részleg eladása szervesen kapcsolódik ezekhez a folyamatokhoz, ráadásul Graves azt is közölte, hogy a jövőben természetesen együttműködnek a QuickParts-szal.

Címkék: trendek üzlet cégek innovátorok 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr916579370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása