HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Monumentális épületnyomtatóval újít az Icon

ferenck 2021.06.03. 08:00

Az Icon texasi építőipari vállalat bemutatta Vulcan nyomtatója „következőgenerációs”, House Zero munkanevű változatát, amely egyben egy austini projekt, egy esztétikailag 20. század közepi, modernista, ranch-szerű három hálószobás ház munkaneve is. Rendszerükkel persze más elképzeléseik is vannak.

A gép a tervezett „felfedezés sorozat” első darabja, új tervezési formákat, tervezési „nyelveket” akarnak tesztelni rajta. El kívánják érni, hogy az új Vulcanban rejlő potenciál kiaknázása és a vele készült házak sokakat késztessenek arra, hogy printelt otthonokban éljenek.

3dnyomtatas_icon.jpg

A Vulcan platform masszív, egyszintes szerkezetek építését garantálja. Eredetileg alacsony jövedelmű mexikói és amerikai közösségeknek készítettek házakat, majd Austin külvárosi luxusotthonok következtek, de folyamatosan agyalnak megoldásokon a NASA földönkívüli, például marsi infrastruktúra elképzeléseihez is.

Az Egyesült Államokban és Mexikóban egyaránt sikeresek, az elődjénél kétszer gyorsabb és másfélszer nagyobb, közel 4,5 tonnás új változattal pedig akár 280 négyzetméteres ház is kivitelezhető.

3dnyomtatas_icon0.jpg

A gép ugyanazt a Magma keverőrendszert és a Lavacrete nyomtatóanyagot használja, mint az elődje, irányítórendszere automatizált, a cég appjával távolról, bármilyen mobil eszközről vezérelhető. Lehetővé igyekeznek tenni, hogy kreatív elmék vadonatúj építészeti nyelveket kísérletezzenek ki vele.

Az energiatakarékos House Zero projekttel a technológia fenntarthatóságát, az épület tartósságát szintén bizonyítanák, és a más technikákkal sokáig tartó munkálatokat sokkal rövidebb idő alatt fejezik be.

Ember- és természetközpontú designról, a jövő otthonáról beszélnek. Az épületet eleve 3D nyomtatásra tervezték, az Icon szerint fontos előrelépés lesz a modern építészet történetében.

Címkék: jövő építészet nyomtatók épületnyomtatás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216578504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása