HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a klímacsúcson

ferenck 2021.05.06. 08:00

A dán COBOD az épületnyomtatás élharcosai közé tartozik, szakértelmüket jelzi, hogy a cég a 3D nyomtatás fejlődésében, ipari szintű elterjedésében nagyon komoly szerepet játszó GE Additive egyik partnere.

A technológia annyira sikeres, hogy az április 22-én és 23-án, a Joe Biden elnök által vezetett virtuális Klímacsúcs résztvevőit is beavatták a betonnyomtatás rejtelmeibe, előnyeibe és természetesen a fenntarthatóságába is. A csúcson a világ széndioxid-kibocsátásának 80 százalékáért felelős és a globális GDP-hez is majdnem ugyanekkora mértékben hozzájáruló tizenhat állam képviselői voltak (online) jelen.

3dnyomtatas_cobod.jpg

A rendezvényre a civil és az üzleti szféra több illusztris képviselőjét, köztük Danielle Merfeldet a GE Megújuló Energia igazgatóhelyettes-főmérnökét is meghívták.

Merfeld a nagyvállalat szénhasználattól való eltávolodásáról tartott előadást, és közben legújabb technológiáikról, befektetéseikről és kutatási projektjeikről is beszélt. Ismertette a COBOD megoldását szélturbinák 3D nyomtatásához, amelyhez nagyon jó minőségű és környezetkímélő betont használnak.

A dán vállalat 2019-ben mutatta be a földkerekség első printelt szélturbina-tornyát, majd folytatta a projektet, és azóta a világ különböző pontjain nyomtatott változatos épületeket.

Henrik Lund-Nielsen alapító-vezérigazgató többször elmondta már, hogy technológiájukat mindig alkalmasnak tartották ezekre a célokra, a GE-vel való együttműködés pedig külön örömet okoz az egész vállalatnak, óriási lehetőségeket látnak benne.

Míg az első tornyot három hétig, addig a másodikat már csak három napig nyomtatták, holott sokkal több anyagot használtak hozzá, azaz pár éven belül rengeteget fejlődött a technológiájuk. A gyorsaság azonban egy kicsit még őket is meglepte.

Címkék: beton környezetvédelem épületnyomtatás környezetbarát technológiák GE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4316521580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása