HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A L’Oréal 3D nyomtatólaboratóriumában

ferenck 2021.04.12. 08:00

A L’Oréal bejelentette, hogy mostantól a londoni AMFG gyártáskivitelező-rendszer (MES) szoftverével optimalizálja 3DP laboratóriumában a gyors prototípuskészítést. A program vállalatok számára rendkívül fontos feladatot végez el: a munkamenetet automatizálja. (Az AMFG az Autonomous Manufacturing, autonóm gyártás rövidítése.)

A vezető kozmetikai cég szerint a szoftverrel sokat javul a prototípusgyártásuk: egyrészt jobban kezelik, másrészt felgyorsítják.

„Figyelembe véve, hogy évente többezer nyomatot készítünk, természetes lépés volt az additív MES. Funkcionalitása és az igényeink szerinti személyre szabás miatt döntöttünk az AMFG megoldása mellett” – nyilatkozta Matthew Forrester, a cég additív gyártótechnológiákkal foglalkozó menedzsere.

3dnyomtatas_loreal_1.jpg

Mivel a nyomatok száma évről évre nő, és a L’Oréal is állandóan terjeszkedik, a munkafolyamatokat kezelő program valóban nagyon komoly segítség lehet számukra.

Az AMFG megoldásait egyelőre megrendelésekhez, azonnali árkalkulációhoz és vizualizálásra használják. Így egyszerűbben lehet a cég mérnökeitől és tervezőitől prototípusokat rendelni, nyomtatott darabokat nyomon követni, újra megrendelni stb.

A szoftverrel korábban manuálisan végzett folyamatokat automatizálnak, amivel nagyon sok időz és munkát spórolnak meg. Laboratóriumuk hatékonyabb lesz, mindenki hamarabb hozzájut az óhajtott prototípushoz – tette hozzá elégedetten Forrester.

Az árazás bevett formulán alapul, míg a tervek képi megjelenítése könnyen ellenőrizhető mielőtt bárki valamit is megrendelne. A szoftverrel fájlok változatos formátumokká alakíthatók át.

A szoftver által kínált lehetőségek átfogó trend, a manuálisról az automatizált folyamatokra történő váltás részei. A tendencia a gépjármű-ipartól a medicináig, az additív gyártást alkalmazó összes fontos szektort érinti.

Az automatizáció és a rendelés-leadási folyamat szabványosítása egyértelműen növeli a felhasználói élményt, a fogyasztók szívesebben vásárolnak majd printelt L’Oréal termékeket.

Az AMFG szerint még mindig a prototípuskészítés a 3DP leggyakoribb alkalmazása. Cégek erre specializált részlegei rengeteg kihívással néznek szembe, amelyek automatizáció nélkül egyre nehezebben oldhatók meg.   

Címkék: szoftver kozmetika gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2216496050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása