HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott lakóházak Texas fővárosában

ferenck 2021.03.08. 08:00

A Kansas City székhelyű 3Strands megkezdte első többotthonos épületnyomtató projektjét az Egyesült Államok egyik legtrendibb városában, Texas dinamikusan fejlődő fővárosában, a csúcstechnológiai hub Austin keleti, Nestled negyedében. A projekt úttörő kezdeményezés az USA-ban: ez lesz az első kereskedelmi (értékesítési) céllal készülő többlakásos nyomtatott épület az országban. Két négy-hálószobás lakásról van szó.

A 3Strands partnere a helyi építőtechnológiai cég, a speciális 3DP technológiájáról, szoftveréről és különleges anyagairól ismert ICON. A kivitelezők meg akarják változtatni a lakásépítés és birtoklás, a közösségben élés módjait, projektjükkel ebbe az irányba akarnak elmozdulni, és egyben az új technológiák, mint a 3D nyomtatás lehetőségeit, határait is tesztelik vele.

3dnyomtatas_lakohaz.jpg

Az épületterv a Logan Architecture munkája, a 3Strands pedig nagyon bízik az ICON Vulcan építőrendszerében, hogy minden természeti viszontagságnak ellenálló, fenntartható és nem utolsósorban gyönyörű házakat printelnek. Az első emelet nagyon energiahatékony, a fejlett anyagok pedig erősebbek és tartósabbak a hagyományos építőiparban használtaknál.

Az építők elmondták, hogy a 3D nyomtatótechnológiával biztonságosabb és tartósabb házak építhetők mindössze néhány hét alatt. Az ICON komoly tapasztalattal rendelkezik: Texas középső részén és Mexikóban kéttucatnyi épületet printeltek. A 3Stands szerint olcsóbban húznak fel jobb otthonokat; anyagokban, piacra kerülésben és munkamennyiségben is kedvezőbbek a feltételek, mintha klasszikus eljárásokkal dolgoznának.

Az austini házak tornácai és parkolói fedettek, nagy kertekkel, egyedi belsőépítészeti kidolgozással, méretes ablakokkal, munka- és hálószobákkal, minimalista esztétikával.

„Nagyon örültünk, amikor a 3Stands első kereskedelmi építészeti projektjével megkeresett minket. Rengeteg és súlyos lakhatási probléma áll fenn: beszállítás, fenntarthatóság, ellenálló-készség, megfizethetőség, tervezési opciók. Technológiánkkal a leggyorsabb projekteket kivitelezzük, a lakhatást és az építkezést szinkronba hozzuk a modern világgal” – nyilatkozta Jason Ballard, az ICON társalapító-vezérigazgatója.

A nyugat-texasi hagyományokat modernizáló lakásbelsőket az austini Claire Zinnecker tervező dolgozta ki.

Címkék: építészet épületnyomtatás innovátorok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4316451580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása