HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterséges intelligencia működtet 3D nyomtatószoftvert

ferenck 2021.02.11. 08:00

A 3D Control Systems szoftverfejlesztő új munkafolyamat-irányító ZAP programját gépi tanuláson, a „jelen MI-jén” alapuló mesterséges intelligencia működteti.

A 3DP tevékenységeket átfogó platform rendeltetése, hogy csökkentse a rendszerek működésével kapcsolatos kiadásokat, és persze növelje is a hatékonyságukat. Nem egyedi cél, a legtöbb infokommunikációs vállalat ezen fáradozik, a ZAP viszont annál egyedibb.

A tervek megvalósításához gyártáskezelési funkciók komplett csomagját kínálják: gépfüggetlen gyártás-kivitelezési (MES) rendszert, termékek életciklusát kezelő megoldást, vállalati erőforrás-tervező lehetőségeket, minőségbiztosítást, ügyfelekkel való kapcsolattartást menedzselő technikát.

3dnyomtatas_workflowmanager.jpg

Az automatizált munkafolyamat-platform különböző 3D nyomtatórendszereket integrál, mentesíti a felhasználót jövőbeni technológiai integrációk kockázatától, kiiktatja a rendszerek vándoroltatásának, telepítésének és frissítésének a költségeit. Ezek a tulajdonságai igencsak vonzóvá teszik belső nyomtatóikat automatizálni, külső gyártásuk hatékonyságát növelni óhajtó, fejlett gyártóvállalatok számára.

Mivel mindegyik 3D printernek saját firmware-e és nyomtatószoftvere van, a sok additív gyártóműveletet végző cégeknek jól át kell gondolniuk a programok használatát. A ZAP pont ebben segít, ugyanakkor gépfüggetlen megoldásként nem helyettesíti a gépspecifikus nyomtatószoftvert.

Ezeknek a programoknak a zöme rendelkezik az integrációt biztosító alkalmazásprogramozási felülettel, így kompatibilisek az egyszerre több printert monitorozó, dashboardon pluszinformációkat (hatékonyság, adathasználat, költségek stb.) és elemzéseket szolgáltató ZAP-vel. Jelzi, ha bárhol kifogyóban a nyomtatóanyag, követi a nyomatok állapotát stb.

A 3D Control Systems gyártási módszereket összehasonlító, masszívan mesterséges intelligencián alapuló technológiája pedig lehetővé teszi, hogy a felhasználó döntsön az optimálisról.

A programcsomagot a tervek szerint SaaS (Software as a Service) formában kínálják, az árazás a gépek, szoftverplatformok, egyedire szabott modulok számának függvényében alakítják ki.

Címkék: szoftver optimalizáció mesterséges intelligencia ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1316420742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása