HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csökkentek a General Electric bevételei 2020 negyedik negyedévében

ferenck 2021.01.29. 08:00

A GE 2020. negyedik negyedévében 16 százalékkal kevesebb bevételt, 21,9 milliárd dollárt könyvelt el, mint 2019 azonos periódusában (26,2 milliárd). A gyengélkedésre a Covid-19, és a világjárvány miatt jelentősen, 8,9 milliárdról 5,8-ra visszaeső legdurvábban sújtott részleg, a légiközlekedés az elsődleges magyarázat.

Mindezek ellenére, a cég tőzsdei részvényei emelkednek, kedden például 3 százalékos volt a növekedés, azaz a befektetők bizalma töretlen, és valószínűnek tartják, hogy 2020 csak átmeneti rossz év volt.

3dnyomtatas_ge_2.jpg

„Csapatunk jól ellenállt, lendületben vagyunk. Vezető pozícióban igyekszünk megragadni az energetika átmenetében, a precíziós egészségügyben és a repülés jövőjében lévő lehetőségeket” – nyilatkozta Lawrence Culp Jr. vezérigazgató.

A GE ugyan külön nem részletezi az additív gyártás, a GE Additive pénzmozgásait, de figyelembe véve a kapcsolódó területeket, fel lehet becsülni a 3D nyomtatással generált bevételeket: az öt kulcsrészleg (energia, megújuló energia, repülés, egészségügy, pénzügy) közül a 3DP a légiközlekedési ágazatban játszik legfontosabb szerepet. A kutatásfejlesztésben 2020-ban kiváló eredményeket elért részlegnél 27 Arcam 3D printerrel dolgoznak a GE9X motor alkatrészein. 300-nál több nyomtatott alkatrészre kaptak szövetségi engedélyt, amelyeket sikeresen teszteltek egy Boeing 777X utasszállító repülőgépen.

A részleg megrendelései viszont 41, motoreladásai 21 százalékkal csökkentek. A kiadásokból 877 millió dollárt írtak le, amit ugyan szintén nem részleteztek, de valószínűleg az Arcam és a Concept Laser felvásárlásáról van szó. A GE Additive Concept Laser M2 rendszerén titánrészeket készítettek, az Indiana Gazdasági Társulással (IEDC) pedig a binder jetting alapú H2 rendszert fejlesztették tovább. Ezekről a k+f tevékenységekről nem készültek külön pénzügyi beszámolók.  

A vezérigazgató a légiközlekedési iparágra nehezedő nyomásról, a rövidtávú bizonytalanságról is beszélt. 2021-ben a felsorolt okok miatt a légiközlekedés kivételével, összességében visszafogott, egyszámjegyű növekedést várnak. Márciusban bővebben beszámolnak az idei stratégiáról. Egyelőre annyit árultak el róla, hogy a megújuló energia és az egészségügyi szektor lesznek a növekedés motorjai.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr816404894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása