HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott könyvesbolt Sanghajban

ferenck 2021.01.28. 08:00

Az építőiparban többen próbálkoznak 3D betonnyomtatással. Olcsóbb, gyorsabb és kevesebb hulladékkal jár, mint a hagyományos technikák. A folyamat optimalizálása, új anyagkombinációk, innovatív nyomtatótechnikák kidolgozása kutatási projektek kedvelt tárgyai.

Sok más technológiai szektorhoz hasonlóan, Kína ezen a területen is a világelsők között van, a távol-keleti országban számos látványos építészeti projektet kiviteleztek.

3dnyomtatas_konyvesbolt_1.jpg

Legutoljára a Tsinghua Egyetem Építészeti Iskolája dolgozott ki 3D betonnyomtatással egy könyvesboltot. Eddig ilyet még nem printeltek, most már van a sanghaji Bölcsesség Öböl Innovációs Parkban. Három hét alatt húzták fel a helyszínen, és a hónap végén nyit.

A környéken nem ez az első nyomtatott épület, az additív gyártótechnológiát már többször alkalmazták. 2019-ben 26,3 méter hosszú és 3,6 méter széles betonhidat építettek a helyszínen. A kivitelező szintén a Tsinghua Egyetem volt, a munkát 450 óra alatt végezték el.

3dnyomtatas_konyvesbolt0.jpg

Maga a park a metropolisz első ilyen jellegű népszerű intézménye egy korábbi textilgyár helyén épült.

Az intézmény 300-nál több, a földkerekség különböző pontjairól származó cégnek ad otthont. A legváltozatosabb technológiákkal, 3D nyomtatás mellett például intelligens mikrogyártással, virtuális (VR) és kiterjesztett valósággal (AR), mesterséges intelligenciával és robotikával is foglalkoznak, rengeteg projekt fut ezekben a témákban.

A Bölcsesség Öböl ad otthont a világ első és eddig egyetlen 3D nyomtatás múzeumának is.

A könyvesbolthoz szálakkal megerősített betont használtak. Az anyaggal a föld- és talajmozgások, például földrengés ellen biztosítanak nagyobb védelmet. A nyomtatás három szakaszban történt. A külső főfallal kezdték, a tetőt és a főfal maradékát külön printelték. Az épület 30 négyzetméteres padlóját szükség esetén földalatti fűtőrendszer melegíti, a könyvesboltban összesen 15 személy tartózkodhat egyszerre.

Nyitás előtt díszítőmunkákat végeznek még az épületen.

Címkék: beton épületnyomtatás Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7116403364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása