HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatóanyag újrahasznosított elektromos készülékekből

ferenck 2020.11.26. 08:00

A klímakatasztrófával és a vele járó egyre súlyosabb környezeti problémákkal az ipari, a mezőgazdasági stb. tevékenységeket a világ minden pontján, a földkerekség összes országában a fenntartható fejlődés céljainak megfelelően igyekeznek végezni.

Ezek a körülmények sok céget innovatív környezetbarát lépésekre késztetik. Közéjük tartozik a nevével sok mindent eláruló japán Canon Ecology Industry Co. is. A fejlett technológiákat alkalmazó vállalat leselejtezett, kidobott Canon-termékek, készülékek, készülékrészek újrahasznosításával, újbóli felhasználásával foglalkozik.

3dnyomtatas_ujrahasznositott.jpg

A céget 2004-ben alapították változatos elektromos és elektronikus eszközök megjavítása, felújítása céljából. Most szintet léptek, mert 100 százalékban újrahasznosított műanyagból állítottak elő kétféle nyomtatószálat (filament). Az egyik PC-ABS, a másik HIPS. Ezek az első „házon belüli” saját fejlesztésű termékeik.

A nyomtatószálak többfunkciós öreg Canon-gépek külső műanyagrészéből, köztük fénymásolókból és patrontartókból készültek.

3dnyomtatas_ujrahasznositott0.jpg

A PC-ABS és a HIPS széles körben használt, bizonyított műanyag nyomtatószálak. A Canon-termékek újrahasznosításánál bevett módszereket használták hozzájuk. A piacról beszerzett darabokat szakszerűen törték össze, tisztították meg és extrudálták, és naprakész technikával hoztak létre belőlük masszív nyomtatószálakat. Az alapmatéria teljes egészét feldolgozták, és egyben be is bizonyították, hogy elektromos készülékek műanyagából is állítható elő 3D nyomtatóanyag.

Mindkettő nagyon erős, ellenáll a hőnek, rendelkeznek a komplex formák előállításához szükséges tulajdonságokkal.

A cég folytatja ezirányú tevékenységét, új fejlesztéseikkel, termékeikkel mindent megtesznek a környezetvédelemért.

Címkék: környezetvédelem újrahasznosítás anyagtudomány ABS nyomtatóanyagok nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6616297164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása