HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterséges intelligencia a cipőbizniszben

ferenck 2020.11.25. 08:00

A 2019-ben alapított orosz Neatsy.ai mögött ugyanaz a mérnökcsapat áll, akik a sikeres Prisma grafikus-design appot fejlesztették. Új termékük, egy egyelőre csak iPhone-on működő alkalmazás lehetővé teszi, hogy a készülékkel 3D-ben leszkenneljük lábunkat, a szken pontosan megmutatja méretét és formáját, és az app ezek alapján ajánl tornacipőt, hogy milyen sneakert vásároljunk.

„Képzeljük el, hogy boltban vagyunk, és egy csomó tornacipő felpróbálása után találjuk meg azt, amelyik tökéletesen passzol a lábunkhoz. Aztán képzeljük el, hogy mindezt öt perc alatt, otthon, ágyon fekve tesszük meg. Meggyőződésünk, hogy a testszkennelés hatékony és ígéretes technológia, tovább kell fejlődnie, hogy leegyszerűsítse az emberek életét. A Neatsy.ai gépi látással, kiterjesztettvalóság-alapú szkenneléssel és gépi tanulással dolgozva biztosítja a jó és könnyű cipőválasztást” – nyilatkozta Artem Szemjonov vezérigazgató.

Szemjonov elmondása alapján máris kevesebb tornacipőt visznek vissza a boltokba méretproblémákért, vagy mert nem passzolnak a lábra. A boltok bevétele akár 50 százalékkal növekedhet, az alkalmazás gyártóknak és vásárlóknak egyaránt hasznos.

3dnyomtatas_cipo_2.jpg

Appjuk elsőként készít iPhone-nal pontos szkent a lábról; az androidos változatot 2021-re ígérnek. A felhasználó lépésről lépésre haladva, könnyen boldogul vele.

Első lépés a telepítés, aztán preferenciáinkról kell kitölteni egy kb. egyperces felmérést. Utána szelfikameránkat használja szkennerként, vele csinál teljes 3D térképet a lábfejünkről. A szkennelés csak akkor működik, ha bekapcsoltuk a Face ID-t, azaz az X előtti iPhone-okkal nem. A korábbiakat használóknak az app a kérdőív alapján javasol lábbeliket.

A javaslatban gépi tanulás segíti az alkalmazást, az mondja meg, hogy melyik méret passzol legjobban, majd katalógusból tesz javaslatot. A katalógusban a nagyobb sneaker-gyártók (Puma, Nike, Jordan Air, Adidas) cipői szerepelnek. A pontos mérés után jön az ajánlás, és mihelyst választottunk, mehetünk az online boltba, fizetünk, és várjuk, hogy a lábbeli megérkezzen.

A hajszálpontos méretvétel azért fontos, mert a Nike szerint öt online vásárlóból három valószínűleg rossz méretet választ, és az interneten rendelt cipők kb. 50 százalékát küldik vissza a boltba. Logisztikai hibák, hiányzó vagy a feladóhoz rossz állapotban visszakerülő cipők, a dobozok lepusztulása, az állítólag túl laza visszaküldési gyakorlat és más okok miatt a kereskedők vesztesége tetemes, és a koronavírus-járvánnyal még durvább lett a helyzet.

Ezt változtathatja meg alapjaiban a Neatsy.ai mesterséges intelligencia.

Címkék: cipő mesterséges intelligencia app iPhone Puma Nike Adidas

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8016297104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása