HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D látással egészül ki a nyomtatott kisbusz

ferenck 2020.11.23. 08:00

A nyomtatott járműveiről ismert Local Motors többéves együttműködési szerződést kötött az érzékelőkben utazó Velodyne Lidarral. Jelszavuk a fenntartható mobilitás, amellyel a gépeiket használó közösségek kényelmét és biztonságát akarják világszerte növelni.

A lidar szenzorok az Olli nyomtatott, elektromos és önvezető kisbuszára (shuttle) kerülnek. Egész pontosan a legutóbbi iterációra, a teszt- és tanulóprogramokon már bizonyított, a „mobilitás, mint szolgáltatásra” (monility-as-a-service) alkalmas 2.0-ra.

3dnyomtatas_olli.jpg

A jármű az Egyesült Államoktól a Közép-Keletig, Európától a Távol-Keletig, sokfelé elterjedt, népszerű. Multimodális közlekedési hálózatokat kapcsol össze, már meglévő mobil ökoszisztémákat egészít ki. Ezekben a rendszerekben kevesebb jobb megoldás található, mint az általa kínált első és utolsó kilométerek opció. Hiánypótló, sokat tud javítani a mai hálózatok nem túl magasszintű hatékonyságán.

A kertvárosokban, egyetemi kampuszokon és városközpontokban közlekedő Ollit a Velodyne több Puck érzékelőjével szerelik fel. Az autonóm járművet további szenzorokkal optimalizálják, a mesterséges intelligenciaszerű megoldással jelentősen javul az észlelőrendszere. Puck pontos térképet készít a tájékozódáshoz, a környezetről nagyfelbontású képeket szolgáltat.

A 360 fokban látó Puckkal megszűnnek a vakfoltok, változatos körülmények között is jobb a tájékozódás, biztonságosabb a navigáció. A Local Motors vezetőségének ezek voltak a legfontosabb szempontok a szerződés nyélbeütésekor.

A szenzorok integrálása könnyű, ráadásul esztétikailag is tökéletesen passzolnak Ollihoz, csúcskategóriás autókéhoz hasonló üvegéhez stb. Mivel a Velodyne nagyszériában, kvázi automatizálva gyártja őket, a Local Motors minigyáraiba nagyon jó áron, költséghatékonyan jutnak el.

Címkék: közlekedés szenzor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1416292904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása