HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újított a Stratasys

ferenck 2020.11.19. 08:00

A 3D nyomtatás egyik meghatározó nagyvállalata, a Stratasys felújította J55 és J8 Polyjet rendszereit, amelyek így kompatibilisek a renderelő, animációs és fénytechnológiákat fejlesztő kaliforniai Luxion KeyShot 3D modellező szoftverével. A kompatibilitás óriási előnye, hogy a modellezési idő hetekről egyetlen napra csökkent. (A szoftvert, a 3DP másik nagyágyúja, a 3D Systems már használja.)

A terméktervezés-konzultációs Priority Designs bétatesztként faalapú textúrával kiegészített bluetoothos hangfalat alkotott a J55 printerrel és a szoftverrel. Egy éjszaka leforgása alatt öt különböző modellel álltak elő. Máskülönben a fa-textúra prototípusának elkészítése sokkal tovább tartott volna.

3dnyomtatas_stratasys_1.jpg

A komplex 3D környezetekben és virtuálisvalóság-megoldásokban gondolkozó Luxion LeyVR VR-csomagjához tartozó KeyShotja interaktív sugárkövető program. Lényegében döbbenetesen nagyfelbontású képeket garantáló renderelő megoldás, amellyel elképesztően pontos 3D modellek generálhatók.

A sok új elemmel bővült tizedik verziónál tartó szoftver a 3D modellező feladatokhoz ideális funkciók összessége, például inspiráló termékmodell-könyvtárral telepítik, és a harmincszor gyorsabb renderelést biztosító Denoise funkció is remek találmány.

Az egyik legfontosabb újítás, hogy az általánosan használt STL fájlformátum mellett a fejlettebb 3MF fájlokkal is kompatibilis. Mivel a Stratasys gépei szintén 3MF kompatibilisek lettek, tökéletes a program és a printer közötti összhang. Komplex szín- és textúra-infók tárolhatók rajta, és ezeknek az adatoknak a „feltérképezésével” lehetővé válik textúrák, például szövetek vagy fák szimulálása.

A CMF (Color, Material, Finish) tetvezési folyamatának felgyorsításával, az új termékek is hamarabb piacra kerülnek. A szoftverrel a Stratasys felhasználók az egész modellezést házon belül oldják meg, és a szellemi tulajdon így nehezebben vész el, nehezebben lopják el.

A Priority Design bétaverziót kapott a szoftverből, időérzékeny környezetben kellett tesztelniük a benne lévő lehetőségeket. Klienseik kicsi határidőkkel dolgoznak, tervprototípusaikat viszont gyakran és hirtelen kell változtatniuk. E feltételek miatt ideális tesztalanynak bizonyultak.

Címkék: szoftver Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4116288210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása