HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterséges intelligenciával megkétszereződött az Artec szkennerek felbontása

ferenck 2020.10.15. 07:55

Az Artec 3D termékeit és szolgáltatásait sokféle iparágban, többek között a medicinában, a médiában, a designban, az iparban, a divatban vagy a műemlékvédelemben is használják.

A kiváló minőségű professzionális 3D szkennereiről ismert cég a napokban mesterségesintelligencia-motorral, HD Móddal újított. A különleges ideghálókon alapuló MI-vel az Eva és a Leo kéziszkennerek felbontása megduplázódik – jelentette be a cég a kaliforniai Santa Clarában.

3dnyomtatas_artec_3.jpg

Az Artec elsőként használja az úgynevezett mély konvolúciós ideghálókat (CNN) 3D felületek újraalkotására és 3D modellek minőségének a javítására. A HD Móddal részletesen kidolgozott, komplex felületű tárgyakról is hihetetlenül pontos szkenek készíthetők.

Jó hír, hogy az Artec legújabbi szkennelő és feldolgozó szoftverével, az Artec Studio 15-tel, ingyen hozzáférhető a HD Mód az Artec Eva és Artec Leo szkennerek felhasználói számára, amellyel ugyanannyi adatból jóval több információ kivonatolható, mint eddig. Ha több az információ, sokkal gazdagabb a 3D szkennelt jelenetek, tárgyak stb. megjelenítése, élesebbek az élek, kisebb részletek is rögzítésre kerülnek, és a „zaj” is jóval kevesebb. A zajcsökkentés a nyers adatokban és a végső modellnél is a csúcsra van futtatva, amellyel a beszkennelt tárgyak szerkesztés nélkül is alkalmasak a visszafejtésre (reverse engineering) és sok más alkalmazásra.

3dnyomtatas_artec1_1.jpg

Szabvány algoritmusokkal összehasonlítva, a CNN jóvoltából a felületek ábrázolása jelentős mértékben feljavult.

Másrészt, az új technikával vékony és hegyes élek, nehezen szkennelhető, például lyukakkal tarkított, vagy mélyfekete, túlzottan fénylő, esetleg szőrrel vagy bőrrel fedett felületek is egyszerűen digitalizálhatók.

3dnyomtatas_artec2_1.jpg

Artyom Yukhin, az Artec 3D elnök-vezérigazgatója szerint legújabb fejlesztésük, a kategóriájában első ideghálóval „különleges mérföldkő a 3D szkennelő ipar számára.” És az is nagyon ritka, hogy egy ilyen léptékű újításért az ügyfeleknek fizetni sem kell – tette hozzá.

Az Artec régóta foglalkozik számítógépes látással, mesterséges intelligenciával. Biometrikus arcfelismerő eszközeihez több MI-algoritmust fejlesztett már, és a területet meghatározó cégekkel is együttműködik, például részt vett az Apple Face ID-jának kidolgozásában.

3dnyomtatas_artec3.jpg

Most továbbléptek, mert az MI immáron nemcsak arcokra, hanem bármilyen 3D objektumra használható. Ideghálójukat (a mai MI-kutatásokat meghatározó diszciplína, a gépi tanulás szellemében) az optimális teljesítmény eléréséhez, hatalmas adatmennyiségen, többmillió adatponton és sokezer 3D modellen gyakoroltatták.

jarmuszkenneles_zoom_banner.jpg

Az Artec termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza. Jövő heti virtuális kiállításunk során többek között autók Artec Leo szkennerrel való digitalizálásának munkafolyamatáról is tartunk webinárt, amelyet csütörtök délután lehet majd élőben követni, illetve a regisztráltak utólag is megkapják a felvételt.

Címkék: mesterséges intelligencia innovátorok 3D szkenner FreeDee Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5916238430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása