HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fenntartható 3D nyomtatás

ferenck 2020.09.29. 08:00

Két holland vállalat, a Nedcam és a RoyalDSM bejelentette együttműködését. Mindkét cég elkötelezett a fenntartható 3D nyomtatás mellett, közös munkáikat is ebben a szellemben végzik.

 A Holland Tengerészeti Kutatóintézet keretein belül indult, és tengerészeti alkalmazásokban ma is erősen érintett Nedcam digitális marással, poliszterén-vágással, betonöntéssel, valamint 3D szkenneléssel és printeléssel foglalkozik. A cég tevékenységi körét a szélenergiára, a közlekedésre, az építőiparra, az építészetre és a művészetekre is kiterjesztette. Igen sok lábon áll.

A korábbi bányászati konglomerátum Royal DSM az egészséges és fenntartható életmódra összpontosítva, három területre (táplálkozásra, anyagokra és innovációra) specializálódva, dolgozik tudományos-technológiai megoldásokon. Az additív gyártásban az anyagtudományi szegmens miatt érdekelt. A fenntarthatóság elvét és gyakorlatát természetesen a 3D nyomtatásban is igyekszik érvényesíteni: az ellátási lánc minden pontján, iparágakon átívelve promótálja az újrahasznosítható anyagokat.

3dnyomtatas_fenntarthatofejlodes.jpg

Az együttműködés keretében a Nedcam Flexbot nyomtatórobotját és a RoyalDSM nyomtatólabdacs-anyagait hozzák közös nevezőre. Együttes munkáik komoly előrelépést jelenthetnek ipari tevékenységek környezetberátabbá, „zöldebbé” tételében.

A Nedcam élenjáró a sok hulladékot generáló és egyszeri használatú anyagokon alapuló dugók, öntőformák kialakításában, formázási technológiákban. A RoyalDSM újrahasznosítható, hőre lágyuló műanyagjaival és körkörös tervezési módszerével a 3D nyomtatófolyamatok zöldebbé tételével partnerének pont ezeken a területeken segíthet sokat.

A két cég nagyobb printerekre szánt új anyagokat, folyamatokat és alkalmazásokat is fog fejleszteni, tesztelni, amelyekből a Nedcam mostani ügyfélköre rengeteget profitálhat.

„A Nedcam fontos kapcsolatot teremt a termékfejlesztés és a piaci kereslet között, nyomtatási tevékenységük pedig hozzájárul az additív gyártás elterjedéséhez” – nyilatkozta Pieter Leen, a RoyalDSM egyik alkalmazásfejlesztője.

„Abszolút csökkenteni akarjuk a gyártási folyamat során keletkező hulladékot, amiben nagyon sokat segít a RoyalDSM anyagtudományi szakértelme” – jelentette ki Erwin van Maaren, a Nedcam társalapítója, kereskedelmi igazgatója.

Címkék: jövő ipar nyomtatóanyagok környezetbarát nyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6316216728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása