HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Formlabs új fogászati nyomtatója

ferenck 2020.09.16. 08:00

Újabb 3D nyomtatóval, a fogászati és orvosi célokra remekül használható Form 3BL-lel bővült a Formlabs gépparkja. Az új rendszerrel nagyméretű biokompatibilis printek készíthetők.

335x200x300 milliméteres építési területe több mint a kétszerese a fogászati piacon népszerű Form 3B-nek. A 3BL neve pedig mindent elárul: egyrészt ugyanúgy biokompatibilis anyagokra optimalizálták, mint a 3B-t, másrészt ugyanolyan nagy, mint a 3L.

Pontosan e két tulajdonság kombinációja miatt képes nagymennyiségű fogászati termék (fogszabályozók, műtéti segédeszközök, arc- és állcsont-modellek stb.) minőségi nyomtatására.

3dnyomtatas_formlabs_7.jpg

A cég állítása szerint a – más fogászati printereknél sokkal olcsóbb, 13999 dolláros – 3BL akár napi 48 modell elkészítésére is alkalmas, és mindössze két nyomtatási ciklus kell hozzájuk. Ezzel a tempóval jelentősen csökkenti az időt, amelyet a fogtechnikusok a printelési folyamat tervezésével és felügyeletével eltöltenek.

„Maximális termelékenység, minimális beavatkozás. Mivel a printer teljes munkaidőben dolgozik, a felhasználónak már nem kell. Reggel és a munkahelyről való távozás előtt elindítunk egy nyomtatást, és összesen két printer-interakcióval kész is a napi 48 nyomat” – áll a Formlabs közleményében.

Használata nem boszorkányos, a cég termékeivel és a meglévő fogászati munkafolyamatokkal tökéletesen együttműködik. Az anyagok printbeállítását folyamatosan javítják, optimalizálják, így pedig jobb minőségű darabok, hamarabb állíthatók elő. Az utómunkálatok a szintén saját fejlesztésű Form Wash és Form Cure rendszerekkel végezhető el.

A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: fogászat nyomtatók FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr216202646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása