HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Formlabs Gyári Megoldások

ferenck 2020.08.13. 08:00

A sztereolitográfiában (SLA) élenjáró amerikai Formlabs új csomaggal könnyíti meg ügyfelei számára a 3D nyomtatás alkalmazását, a technológia az adott cég igényeinek megfelelő használatát. A Formlabs Gyári Megoldások nevű csomag hardver, szoftver és nyomtatóanyagok kombinációja.

A csomag lényegében egy vállalatoknak kitalált 3DP ökoszisztéma, amellyel az adott piac függvényében méretezhető 3D nyomtatógyárak alakíthatók ki. Gyáron persze ne klasszikus üzemet értsünk, hanem nyomtatórendszerek köré kiépült infrastruktúrát.

Ez az „üzem” a vevői igényekre gyorsan reagáló, ha kell a gyártási folyamatokat gyorsan megváltoztató, átütemező agilis gyártást képviseli. A csomag intuitív eszközkészlet, átlátható árszabás és bizonyított módszerek együttes kínálata.

3dnyomtatas_formlabs_5.jpg

A gyár-megoldás három kulcselemből tevődik össze: rendelésre kialakított gyárcsomagból és anyagfejlesztésből, valamint a Formlabs-szal történő konzultációból.

A csomaggal legalább évi 10 ezer nyomat válik lehetővé az erősen skálázható Form 3 rendszeren.

Az anyagfejlesztést a Formlabs anyagtudománnyal foglalkozó szakemberei végzik. Az ügyfelekkel konzultálva, speciális igényeiknek megfelelően alakítanak ki anyagokat. Ez változatos szempontok, paraméterek alapján történik: húzó- és szakítószilárdság, nyúlékonyság stb. Kívánság szerint kidolgozott matériák mellett a Formlabs nagyon változatos saját anyagkollekcióját is kínálja.

A tanácsadással a Formlabs a 3DP gyár felállítása és használata közben felmerülő problémákra ajánl megoldásokat. A gyártás összes szakaszával foglalkoznak, de üzleti tervek és megvalósíthatósági tanulmányok készítésében szintén segítenek.

A Formlabs termékeit Magyarországon a FreeDee Printing Solutions forgalmazza.

Címkék: gyártótechnológiák FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5816129080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása